Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" piekāpjas "ievainotajam" favorītam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" piekāpjas "ievainotajam" favorītam
Maksims Bogdanovs bija vienīgais, kurš mačā pret Grudzjoncas GKM spēja atvest 10 punktus.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas Nice spīdveja līgas mačā savā mototrekā ar 42:48 piekāpās vienai no līgas spēcīgākajām komandām, kura startā "iebuksēja" un Daugavpilī ieradās "ievainota" favorīta lomā - Grudzjoncas GKM. "Loko" ne reizes mača gaitā nebija vadībā un tāpēc zaudējumu var uzskatīt par likumsakarīgu. Cita lieta, ka "ievainotais" favorīts nebija neuzvarams.

Pirms mača Daugavpilī mūsējiem bija 5 punkti, bet GKM komandai par punktu mazāk. Grudzjoncas komandas atrašanās Nice spīdveja līgas turnīra tabulas lejasgalā nevis augšgalā ir šīs sezonas pārsteigums un vilšanās GKM līdzjutējiem. "GKM ar nazi pie kakla"- tāds bija virsraksts pirms mača poļu populārākajā sporta portālā sportowefakty.pl un tas diezgan precīzi atbilda situācijai viesu komandā - zaudējums Daugavpilī varēja ne tikai būtiski ietekmēt izredzes tikt pirmajā četriniekā, bet arī izraisīt negatīvas pārmaiņas komandā... Tieši tāpēc viesi bija īpaši bīstami, jo bija noskaņojušies uz "būt vai nebūt" maču. Nevar teikt, ka "Loko" motobraucēji nebija noskaņojušies, arī mūsu sastāvs nav vājāks, taču jau kuro reizi šajā sezonā pievīla tas, ka kāds vai daži no līderiem aizvada nesekmīgu maču. Ar to pietiek, lai tik spēcīgu komandu, kāda ir GKM, neuzvarētu.
Viesi sāka ar uzvaru 4:2 pirmajā braucienā, bet jau otrajā jeb junioru braucienā notika nevis revanšs, bet gan tika uzdāvināti punkti - būdams līderis, motocikla defekta dēļ izstājās Andžejs Ļebedevs un labi, ka Jevgeņijs Kostigovs spēja uzvarēt viesu juniorus - 3:3. Ļebedeva neveiksmes ar to nebeidzās - savā nākamajā braucienā Andžejs gan finišēja otrais, taču tad pamatīgi zaudēts starts un kritiens pakaļdzīšanās laikā... Tikai viena uzvara braucienā un tikai 6 punkti piecos braucienos - tas ir stipri par maz vienam no komandas līderiem. Šī sezona Andžejam pagaidām iet kā pa celmiem.
Krietni mazāk punktu nekā tika gaidīts atveda arī soms Jūnass Kīlmekorpi un zviedrs Simons Gustafsons - attiecīgi 4 un 2. Ietekmēja tas, ka abi tikai nedaudz vairāk kā stundu pirms mača ieradās mototrekā, jo vēl vakar vēlu vakarā brauca britu Elites līgā? Iespējams, ka ietekmēja, bet reizē ar viņiem tāda paša iemesla dēļ ieradās arī austrālietis Rorijs Šleins, bet viņš tomēr 8 punktus (kaut arī varēja vairāk) atveda un veica efektīgāko apdzīšanu šajā mačā - 7. braucienā izejā no pirmā līkuma Šleins meistarīgi iespraucās starp diviem konkurentiem, no ceturtās vietas pakāpās uz otro un kopā ar Ķastu Puodžuku atveda 5:1 dubultuzvaru. Rezultāta starpība saruka līdz 20:22, taču tas diemžēl nebija pavērsiens mača gaitā mums par labu. Tāds nenotika jau minēto iemeslu dēļ - trīs no mūsu līderiem atveda mazāk punktu nekā parasti (kaut vai vēl pa 3-4 punktiem katram un būtu pavisam cits skats), kamēr viesiem no pieciem pamatbraucējiem neveiksmīgs mačs (2 punkti) bija tikai zviedram Danielam Nermarkam, toties četri pārējie atveda 14 (Sebastians Ulameks), 11 (Rafals Okoņevskis) un divi (Norberts Koscjuhs un Andrejs Karpovs) pa 9 punktiem. Tieši četru līderu stabilais sniegums arī ļāva viesiem uzvarēt.
Visvairāk punktu mājinieku rindās atveda Maksims Bogdanovs - 10, taču stabilitātes trūka pat viņam - 3,1,3,1 un 2 punkti... Puodžukam - 9 un Šleinam - 8 punkti.
Nākamsvētdien abas komandas tiksies Grudzjoncā. "Nazis pie kakla" mūsējiem vēl nav pielikts, taču tagad vispirms jādomā par attālināšanos no turnīra tabulas "pagraba" nevis par tikšanu pirmajā četriniekā, par ko vēl arī, protams, nevajag aizmirst. Sen Polijas pēc ranga otra spēcīgākā spīdveja līga nebija tik aizraujoša, sen tajā nebija komandu, kuras gandrīz katra var uzvarēt katru.
Pēc 7 kārtām Gņezno "Start" ir 12 punktu, Žešuvas "Marma" - 11, Ļubļinas KMŽ - 8, Lodzas "Orzel" - 7, Grudzjoncas GKM un Bidgoščas "Polonia" - pa 6, "Lokomotīvei" - 5 un Ribņikas ROW - 3 punkti.

Uzreiz pēc mača Puodžuks, Bogdanovs un Ļebedevs devās uz Debrecenu (Ungārija), kur pirmdien notiks Eiropas čempionāta finālposmu pretendentu izšķirīgās sacensības. Pirmie 7 no 16 iekļūs finālā, kurā tiks aizvadīti četri posmi. Bez mūsu trio vēl ir trīs dāņi un pieci poļu spīdvejisti, bet citām valstīm - viens vai divi pārstāvji. Lai nu kā, bet mūsu līderi tomēr ir augstas klases spīdveja meistari. Jāsāk to tikai biežāk un pārliecinošāk atkal apliecināt.