Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam 6 punkti debijā Elites līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam 6 punkti debijā Elites līgā
Andžejs Ļebedevs ar 6 punktiem debitēja britu spīdveja Elites līgā "King's Lynn Stars" komandas sastāvā.

Jaunu lappusi Latvijas spīdveja vēsturē tā 50. gadadienā piektdien atšķīra 18 gadus vecais daugavpilietis Andžejs Ļebedevs - viņš kļuva par pirmo Latvijas motobraucēju, kurš startēja britu Elites līgā. Debijas mačā "King's Lynn Stars" rindās Andžejam izdevās iegūt 6 punktus.

Sākums mačā Kovetrijā pret vietējo "Bees" šā gada pasaules un Eiropas junioru čempionātu finālistam nebija sekmīgs - pirmajos divos braucienos ceturtās vietas. Lielbritānijā ir specifiski mototreki, kuriem nav tik viegli uzreiz pielāgoties (Koventrijā tas, piemēram, ir tikai 301 metru garš), turklāt lietus dēļ mototreks šoreiz vēl bija arī diezgan smags un mača sākumā pat bija pārtraukums, lai labāk sagatavotu mototreku.
Jau savā trešajā braucienā Andžejs guva pirmo uzvaru - viņš viens pats startēja pret pieredzējušo Skotu Nikolsu un GP seriāla dalībnieka Fredrika Lindgrena jaunāko brāli Ludvigu un abus uzvarēja. Tad atkal bija nullīte, 1 punkts, divi punkti un pēdējā braucienā - kritiens... Pirms 14. brauciena rezultāts bija tikai 41:37 mājinieku labā un Ļebedevs pārī ar Ričiju Voralu priekšpēdējā braucienā centās panākt neizšķirtu, taču... Nesanāca. Mačs beidzās ar "Coventry Bees" uzvaru - 47:43. Seši punkti debijā - tas Andžejam Ļebedevam nepavisam nav slikti.
"Adžeja Ļebedeva debija bija viena no aizraujošākajām debijām "Brandon" mototrekā vairākos pēdējos gados," tā par daugavpilieti raksta "Bees" komandas mājaslapā.

Nākamo maču "King's Lynn Stars" aizvadīs 12. jūnijā savā "Norfolk Arena" mototrekā (342 m) pret pašreizējo līderi Volverhamptonas "Wolves".

     [+] [-]

, 2013-06-08 19:16, pirms 11 gadiem
Autoram

Pirmajs Latvijas spidvejists, kurs debiteja britu Elit liga bija K`asts Puodzuks 2005 gada Oxford kluba sastava