Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ko varam sagaidīt jaunajā spīdveja sezonā?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ko varam sagaidīt jaunajā spīdveja sezonā?
"Lokomotīves" līdzjutēji jaunās sezonas gaidās
Foto: sportowefakty.pl

Jau svētdien, ja vien nepievils laikapstākļi, Daugavpilī tiks aizvadītas pirmās jaunās sezonas spīdveja sacīkstes. Daugavpils "Lokomotīvei" ieplānota cīņa ar Bidgoščas "Polonia". Laiks ieskatīties, kādi bijuši jaunumi Polijas Nice spīdveja līgā starpsezonā.

Jau gada sākumā rakstījām, ka šogad Polijā būs vairs tikai divas spīdveja līgas. Elites grupa savus spēkus samēros Ekstralīgā, bet pārējās komandas startēs Nice līgā. Starp 11(!) komandām būs arī "Lokomotīve", kas 2015. gadā pirmo reizi tika pie līgas zelta, taču Ekstralīgā netika ielaista. Šogad pirmais uzdevums ir tikt labāko četriniekā, kas kvalificēsies pusfināliem. Pārmaiņu sezona Polijā solās būt ļoti interesanta, jo tik daudz sacīkšu nav bijis nekad.

"Lokomotīve" jau iepriekšējā nedēļas nogalē aizvadīja pirmās sezonas sacīkstes, pie tam aizvadīja tās spoži - 57:33 viesos pret Krosno KSM. Jā, Krosno, ne tuvu nav starp spēcīgākajām līgas vienībām, tomēr uzvara ar 24 punktu pārsvaru vieš optimismu.

"Lokomotīves" sastāvā šajā sezonā no vecajiem bukiem neredzēsim zviedru Antonio Lindbeku, toties palicis soms Jonass Kilmakorpi un zviedrs Fredriks Lindgrens. Noteikti kādos mačos redzēsim arī jaunpienācējus Deiviju Vatu vai Džastinu Sedžmenu. Pirmo gadu pieaugušo kārtā komandā brauks Andžejs Ļebedevs, bet pirmo pilnvērtīgo sezonu starp junioriem aizvadīs Dāvis Kurmis vai kāds cits no jaunajiem spīdvejistiem. Viennozīmīgi junioru līnija nebūs tik spēcīga, taču beidzot būs iespēja novērtēt, kādi ir mūsu potenciālie nākotnes līderi.

Eksperti "Lokomotīves" izredzes uz tikšanu labāko trijniekā novērtē ļoti augstu, tomēr galvenās favorītes lomu neatvēl (jā, lielā mērā arī junioru līnijas dēļ). Par galveno favorīti tiek uzskatīta Čenstohovas "Wlokniarz". Taču, pirmajā kārtā Čenstohova pamanījās ar 32 punktiem zaudēt Pilas "Polonia"! Komandas sastāvā ir tādi braucēji kā Tomass Jonasons, Rafals Trojanovskis, Artūrs Čaja, Daniels Jeļenevskis, Mateušs Borovičs, Nikolajs Klindts, Davids Stahira, tomēr saukt to par čempionu sastāvu kaut kā īsti negribās.

Uz papīra krietni vien draudīgāk izskatās Gdaņskas vienība: Kšistofs Jabloņskis, Magnuss Zeterstrēms, Renats Gafurovs, Oskars Fajfers, Linuss Sundstrēms, Kamils Bžozovskis, Eduards Krčmažs, Davids Vavžiņjaks un citi. Gdaņska noteikti būs viena no galvenajām favorītēm uz pirmo vietu un nav šaubu, ka tāds ir arī komandas galvenais mērķis.

Ap trijnieku būtu jābūt arī Lodzas "Orzel", kas savā sastāvā iekļāvusi tādus braucējus kā Hans Andersens, Rorijs Šlains, Roberts Miskovjaks, Jakubs Jamrugs, Vitālijs Belousovs. Ļoti spēcīgi sezonu iesākusi jau pieminētā Pila ar Bjarni Pedersenu, Vadimu Tarasenko un Mihalu Ščepaņjaku priekšgalā. Krakovas sastāvā redzēsim Krisu Harisu, Kenetu Hansenu, Patriku Hougārdu, bet vismaz šajās dienās galveno uzmanību būtu jāakcentē uz Bidgoščas "Polonia".

Mūsu komandas svētdienas pretinieka sastāvā svarīgu lomu spēlē krievu braucēji Andrejs Kudrjašovs un Viktors Kulakovs. Abi spēcīgi brauc ne tikai Polijā, bet arī Daugavpilī. Savus punktus atvedīs Marcins Jendžejevskis, kā arī jaunais talants Oskars Ajtners-Gollobs. Lai arī Bidgošča diezin vai tiks plejofos, tā ir komanda, ar kuru jārēķinās.

Skaidrs ir tas, ka svētdien tribīnes Daugavpilī būs pilnas. Atliek cerēt, ka solītais lietus paskries Latgales galvaspilsētai garām un spīdveja svētki neizpaliks! Svētdien sacīkstes sākums ieplānots plkst. 16:00!

Polijas Nice spīdveja līga

KomandaSpilgtākās zvaigznes
Žešuvas "Stal"Skots Nikolss; Karols Barans; Davids Lamparts
Bidgoščas "Polonia"Marcins Jendžejevskis; Andrejs Kudrjašovs; Viktors Kulakovs
Krakovas "Wanda Instal"Kriss Hariss; Patriks Hougārds; Mads Korneliusons
Lodzas "Orzel"Hands Andersens; Roberts Miskovjaks; Vitālijs Belousovs
Gdaņskas "Wybrzeže"Kšištofs Jabloņskis; Magnuss Zeterstrēms; Renats Gafurovs
Pilas "Polonia"Bjarne Pedersens; Vadims Tarasenko; Mihals Ščepaņjaks
Krosno KSMMiroslavs Jabloņskis; Tomašs Hžanovskis; Marcins Rempala
Ravičas "Holistic-Polska"Adrians Gomulskis; Ronijs Jamrožijs; Antons Rozens
Čenstohovas "Wlokniarz"Tomass Jonasons; Artūrs Čaja; Daniels Jeļenevskis
Opoles "Kolejarz"Deniss Gizatuļins; Tomašs Rempala; Joels Andersons

Polijas Nice spīdveja līga, Lokomotīves kalendārs (1. aplis)

Datums
3.04.Krosno - Lokomotīve
10.04.Lokomotīve - Bidgošča
17.04.Krakova - Lokomotīve
24.04.Opole - Lokomotīve
01.05.Lokomotīve - Žešuva
08.05.Pila - Lokomotīve
22.05.Lokomotīve - Čenstohova
29.05.Lodza - Lokomotīve
12.06.Lokomotīve - Gdaņska