Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" pirmais jaunpienācējs - Gustavs Grāns

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīve" pirmais jaunpienācējs - Gustavs Grāns
Gustavs Grāns

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandas sastāvu 2023. gada sezonā papildinās viens no talantīgākajiem zviedru junioriem Gustavs Grāns. 18 gadus vecais zviedrs ir Kumlas spīdveja audzēknis un Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā kopā ar savu vecāko brāli Jonatanu pārstāv Kumlas "Indianerna" komandu.

Gustavam Grānam ir tikai 18 gadi, bet viņš jau ir viens no labākajiem zviedru spīdveja junioriem - 2021. gadā viņš kļuva par Zviedrijas U21 junioru čempionu, bet šogad ieguva sudraba medaļu. Gustavu šogad varēja redzēt Biķernieku mototrekā Rīgā, kur viņš piedalījās Eiropas U19 pāru čempionāta finālā un kopā ar Filipu Hellstrēmu-Bēngsu un Kasperu Henriksonu ieguva bronzas godalgas (Grāna rēķinā 5 punkti trijos braucienos). Savukārt U23 Eiropas čempionāta pusfinālā Elglanes mototrekā Norvēģijā viņš Zviedrijas komandas sastāvā atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Finālā zviedri palika ceturtie, bet Grāna rēķinā bija 6 punkti piecis braucienos.
Juniora vecums ir beidzies dānim Kevinam Jūlam Pedersenam (cerams, ka paliks "Loko" rindās) un tāpēc junioru sastāvā bija nepieciešams labs leģionārs (ar pašu spēkiem vismaz pašreiz ir par maz). Gustavam Grānam būs laba iespēja sevi apliecināt Polijas 2. līgas čempionātā, kas būs jauns līmenis, jauna pieredze un jauns izaicinājums viņa karjerā. Cerams, ka ieguvēji būs abi - gan Gustavs, gan mūsu komanda.