Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" vēl viens papildinājums - Timo Lahti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīvei" vēl viens papildinājums - Timo Lahti
Timo Lahti - Daugavpils "Lokomotīves" rindās.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda papildinājusi sastāvu ar vēl vienu leģionāru - līgums parakstīts ar pašreiz labāko somu spīdvejistu Timo Lahti, kurš aizvadītajā sezonā bija viens no Nice līgas regulārā čempionāta uzvarētāja Lodzas "Orzel" līderiem un kļuva arī par Zviedrijas Elitserien čempionu.

24 gadus vecais somu spīdvejists ir pieckārtējs Somijas junioru čempions un divkārtējais čempions starp pieaugušajiem. 2013. gadā Timo ieguva bnronzas medaļu Latvijas atklātajā čempionātā, piekāpjoties tikai Andžejam Ļebedevam un Maksimam Bogdanovam. Soms vienu sezonu jau bija pieteikts "Loko" sastāvā, taču nevienā mačā tā arī nepiedalījās. Tagad uz viņu jau tiek cerēts kā uz vienu no komandas līderiem.
Aizvadītajā Nice līgas sezonā Lahti bija viens no regulārā čempionāta uzvarētāja Lodzas "Orzel" līderiem (caurmērā 1,95 punkti braucienā). Vienu no saviem labākajiem mačiem viņš aizvadīja tieši Daugavpilī pret "Loko", kad pirmajā finālā atveda 14 no 15 iespējamajiem punktiem. Atbildes mačā Lodzā soma rēķinā bija 12 punktu. Atgādināšu, ka daugavpilieši uzvarēja divu maču summā ar 91:89.
2016. gada sezonā Timo Lahti kļuva par zviedrijas čempionu "Rospiggarna Hallstavik" rindās, turklāt visā sezonas garumā viņš bija viens no komandas balstiem.
Jaunajai sezonai "Loko" jau ir līgumi ar visiem junioriem, Ķastu Puodžuku, šā gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Sergeju Logačovu (Krievija) un tagad arī ar Timo Lahti. Ja komandā paliks arī Maksims Bogdanovs un Jūnass Kīlmekorpi, tad sastāvs būs ne tikai intersants, bet arī perspektīvs un gana spēcīgs. Dzird runājam, ka viens no iespējamajiem "Loko" braucējiem ir arī argentīnietis ar Itālijas pilsoņa pasi Nikolass Kovati, kurš augustā Rīgā lieliski izvadīja Eiropas pāru čempionāta finālu un aizveda Itāliju līdz vēsturē pirmajai uzvarai Eiropas čempionātā pāriem.