Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" uzvar Ļubļinā un paliek "Nice" līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" uzvar Ļubļinā un paliek "Nice" līgā
Daugavpils "Lokomotīve" Polijas Nice spīdveja līgā finišēja 6. vietā.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda ar 48:42 uzvarēja Ļubļinā vietējo KMŽ komandu un saglabāja vietu Polijas Nice spīdveja līgā - pirmā uzvara šajā sezonā viesos deva 6. vietu turnīra tabulā. Pārejas mačos ar 2. līgas vicečempioniem līdz ar to piedalīsies Ribņikas ROW komanda.

Daugavpilieši pirms mača Ļubļinā jau zināja, ka ROW zaudēja Bidgoščā un ka vajag uzvarēt pašiem, lai izbēgtu no pārejas mačiem ar 2. ligas vicečempionu. Daugavpilī abu komandu mačs beidzās neizšķirti 45:45 un tas nozīmēja, ka uzvara kaut vai ar viena punkta pārsvaru dos trīs punktus (divi plus bonuss) un 6. vietu turnīra tabulā (ROW bija 15 punktu, mums - 13).

Pirmajā braucienā smagu kritienu piedzīvoja Ļubļinas komandas austrālietis Kamerons Vudvords un galvenais tiesnesis pieņēma diezgan apstrīdamu lēmumu - diskvalificēts Maksims Bogdanovs, jo tiesnesis esot saskatījis nelielu kontakts starp abiem braucējiem, ko viņaprāt izraisīja mūsu braucējs un tāpēc atkārtotā braucienā nedrīkst piedalīties. Mājinieku zaudējums bija lielāks - Vudvordu aizveda uz slimīcu (aizdomas par kājas lūzumu) un mačā viņš vairs nevarēja piedalīties. Atkārtotā braucienā uzvarēja Deniss Gizatuļins - 3:3. Junioru braucienā Andžejs Ļebedevs un Ivans Pļešakovs atveda 4:2 - 7:5 kopā. Trešajā braucienā daugavpiliešu pāris Jūnass Kīlmekorpi un Rorijs Šleins piekāpās ar 1:5, mājinieki izvirzījās vadībā ar 10:8, bet tā arī bija vienīgā reize, kad viņi bija priekšā. Sekoja 5:1 Ķasta Puodžuka un Ļebedeva izpildījumā, tad 3:3 un 5:1 jau Kīlmekorpi un Šleina pārim - 21:15 "Loko" labā pēc sešiem braucieniem.

Daugavpilieši turēja 4-6 punktu pārsvaru, bet pēc Bogdanova un Pļešakova 4:2 uzvaras 12. braucienā "Loko" pārsvars pirmo reizi sasniedza 8 punktus - 40:32. Atlikušajos trijos braucienos vajadzēja iegūt 8 punktus, lai nodrošinātu uzvaru mačā.

Divus braucienus pirms beigām rezultāts bija 42:36 daugavpiliešu labā, bet priekšpēdējā 14. braucienā Bogdanovs un Ļebedevs pielika punktu - 5:1 un 47:37 summā. Pēdējam braucienam vairs nebija nozīmes, Ļubļinas komanda, kas aiziet uz 2. līgu, uzvarēja tajā ar 5:1, bet pēc mača priecājās mūsu spīdvejisti - 48:42 un 6. vieta turnīra tabulā.
Ķasts Puodžuks atveda 11 punktus, Maksimam Bogdanovam - 10, Jūnasam Kīlmekorpi - 8, Denisam Gizatuļinam un Andžejam Ļebedevam - pa 7, Rorijam Šleinam - 3 un Ivanam Pļešakovam - 2 punkti.

Līdz ar to Polijas Nice spīdveja līgas čempionāts "Lokomotīvei" beidzies, taču spīdveja sezona nav beigusies - jau 13. septembrī Eiropas pāru čempionāta finālā brauks Puodžuks un Ļebedevs, 19. septembrī Ļebedevs un Bogdanovs startēs Eiropas individuālā čempionāta pēdējā finālposmā, 21. septembrī Daugavpilī ieplānots Latvijas atklātais čempionāts, bet 27. septembrī Ļebedevam būs Eiropas junioru čempionāta fināls. Iespējams, mūsu labākajiem braucējiem būs arī vēl kādas sacensības ārzemēs.