Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Uzvaru galotnē izrauj gan "Lokomotīve Jaunība", gan "Smederna" un Ļebedevs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Uzvaru galotnē izrauj gan "Lokomotīve Jaunība", gan "Smederna" un Ļebedevs
"Lokomotīve Jaunības" juniori pēc uzvaras Ostruvā (no kreisās): Ričards Ansviesulis, Artjoms Juhno, Francis Gusts un Daniils Kolodinskis.

Tā nu sanāca, ka divus vakarus pēc kārtas sacensības nācās aizvadīt gan Daugavpils "Lokomotīve Jaunība" spīdveja komandai Polijas junioru komandu čempionāta ceturtdaļfinālā, gan Andžeja Ļebedeva pārstāvētajai Eskilstūnas "Smederna" komandai Zviedrijas Elitserien čempionātā. Abas komandas atkal uzvarēja un abas uzvaru izrāva pašā galotnē vai pat pēdējā braucienā.

Polijas junioru komandu čempionāta ceturtdaļfināla 6. posmā Daugavpils komanda bija iedzinēja līdz pat pēdējai braucienu sērijai, kurā sekoja uzvaras Artjoma Juhno, Ričarda Ansviesuļa un Daniila Kolodinska izpildījumā un pirms pēdējā brauciena, kurā Francis Gusts finišēja otrais, pirmā vieta posmā jau bija nodrošināta. Sacensībās bija 6 kritieni, bet Gožuvas komandas līderis Viktors Jasinskis pēc trim braucienu sērijām izstājās tehnikas problēmu dēļ (dienu iepriekš viņam bija 15 no 15 iespējamajiem punktiem).
"Lokomotīve Jaunība" sakrāja 38 punktus, Gožuvas komandai - 33, Vroclavai - 25 un Bidgoščai - 16 punkti. Mūsu komandā visvairāk punktu - 11 - atveda Kolodinskis (vienā braucienā kritiens), pa 10 punktiem - Gustam un Ansviesulim un 7 punkti - Juhno (vienā braucienā kritiens).
Zviedrijas Elitserien čempionātā līdere Eskilstūnas "Smederna" pēc mača iepriekšējā vakarā Kumlā devās mājup, lai jau nākamajā vakrā sacenstos pārceltajā mačā ar "Lejonen Gislaved". Mačs ritēja kā pa viļņiem un tā lielāko daļu iedzinējos bija mājinieki. Pēc 5. un pēc 6. brauciena viesu pārsvars bija 8 punkti (19:11 un 22:14), pēc Andžeja Ļebedeva un Gļeba Čugunova uzvaras 9. braucienā ar 5:1 mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā - 28:26, taču jau nākamajā braucienā Ļebedevs un Mihaels Jepsens-Jensens zaudēja ar 1:5 - un atkal "Smederna" iedzinēja (29:31). Pirms pēdējiem trim braucieniem - 36:36. Ļebedevs savā pēdējā braucienā pārliecinoši uzvarēja, viņa partneris Juhanness Starks - ceturtais. 3:3 un 39:39. Neizšķirts 42:42 bija arī pirms pēdējā brauciena, kurā Grigorijs Laguta un Čugunovs uzvarēja ar 5:1 un atveda "Smederna" komandai sesto uzvaru sešos mačos - 47:43.
Ļebedevam divas uzvaras braucienos, viena izstāšanās un 8 punkti summā.