Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs atgriežas, Gusts un "Skorpioni" - tuvu finālam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs atgriežas, Gusts un "Skorpioni" - tuvu finālam
Andžejs Ļebedevs atgriezās sacensību apritē.

Pirmās sacensības - Eiropas čempionāta 2. finālposmu - pēc savainojuma un operācijas aizvadīja Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs, bet Francis Gusts un viņa pārstāvētā Poznaņas komanda spēra platu soli pretī Polijas 2. līgas finālam.

Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) 1. finālposmā Andžejs Ļebedevs brauca jau ar savainojumu un ieguva tikai vienu punktu, bet atgriešanās sacensībās - SEC 2. finālposmā - Gistrovas mototrekā Vācijā viņam klājās krietni labāk - 6 punkti deva 11. vietu. Protams, tas nav tas, uz ko Andžejs cer un tā nav viņa vieta SEC finālposmos, taču tas liecina, ka sportiskā forma tiek pamazām atgūta. Atgādināšu, ka Andžejs 13. augustā Kārdifā startēs "Grand Prix" seriāla posmā, kur aizvietos savainojumu guvušo slovāku Martinu Vaculiku. Jau rīt daugavpilietim pirmais ceturtdaļfināla mačs Polijas 1. līgā Krosno komandas sastāvā ar Landshutas komandu no Vācijas.
SEC 2. finālposmā dubultuzvaru guva poļu spīdvejisti - pirmais finālā bija Janušs Kolodzejs, bet otrais Patriks Dudeks. trešais finišēja brits Daniels Bjūlijs, bet ceturtais dānis Leons Madsens. SEC kopvērtējumā pēc diviem posmiem abi poļi arī ir līderi - Kolodzejam ir 29 punkti, bet Dudekam 26 punkti. Madsenam un viņa tautietim Mikelam Mihelsenam ir pa 25 punktiem. Ļebedevs ar 7 punktiem ieņem 15. vietu. Trešais posms - 3. septembrī Lodzā (Polija).
Francis Gusts un Poznaņas komanda "SpecHouse" Polijas 2. līgas pirmajā pusfinālmačā viesos ar 49:41 pārspēja Ravičas "Kolejarz" spīdvejistus un spēra platu soli pretī finālam. Gusts piecos braucienos atveda 8 punktus un bija trešais rezultatīvākais "Skoprionu" rindās (tik pat punktu arī Damjanam Ratajčakam). Atbildes mačs - 20. augustā Poznaņā.
Otrā pusfinālā Daugavpils "Optibet Lokomotīve" tiksies ar Opoles komandu "Bedmet Kolejarz". Pirmais mācs - 14. augustā plkst. 17 Daugavpilī, atbildes mačs Opolē - 20. augustā.