Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts - bez Ļebedeva un Puodžuka

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Eiropas čempionāts - bez Ļebedeva un Puodžuka
Ķastam Puodžukam pirms pēdējām divām braucienu sērijām vēl bija izredzes tikt Eiropas čempionāta finālā, bet tās ātri pazuda...

Latvijas spīdvejistiem Andžejam Ļebedevam un Ķastam Puodžukam neizdevās iekļūt Eiropas čempionāta finālposmos un šogad neviena mūsu spīdvejista finālos nebūs (pērn Maksims Bogdanovs kopvērtējumā ieņēma 6. vietu). Toruņas mototrekā Polijā abi mūsu "ātrā ceļa" braucēji bija zaudējuši izredzes tikt starp septiņiem labākajiem jau pirms pēdējās braucienu sērijas.

Savainojumu dēļ fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās nevarēja piedalīties pasaules junioru čempions polis Pjotrs Pavļickis un dānis Leons Madsens. Par diviem reāliem pretendentiem uz vietu finālposmos kļuva mazāk, taču tas diemžēl nekļuva par labvēlīgu pavērsienu abiem mūsu motobraucējiem - vispirms viss tomēr ir jāpaveic pašiem, bet ar to paveikšanu šoreiz tā bija, kā bija...
Andžejam Ļebedevam visas cerības tikt finālposmos izkūpēja jau pēc trim pirmajiem braucieniem - trīs reizes bez punktiem (Andžeja neveiksmīgais sniegums bija pārsteigums arī poļu spīdveja apskatniekiem). Vienīgo punktu Ļebedevs ieguva 16. braucienā, kurā piedalījās tikai trīs motobraucēji... Tikai 15. vieta.
Ķasts Puodžuks arī sāka ar ceturto vietu braucienā, bet tad divreiz bija otrais un pirms pēdējām divām braucienu sērijām vēl saglabāja izredzes tikt septītniekā. Jau nākamais brauciens šīs cerības atņēma - atkal ceturtais. Vēl vienu punktu izdevās iegūt braucienā ar trim dalībniekiem un ar 5 punktiem summā - 12. vieta.
Finālposmos iekļuva Artjoms Laguta (15 no 15 punktiem; Krievija), Hanss Andersens (Dānija; 12+3), Tomašs Jendžejaks (Polija; 12+2), Pjotrs Protasevičs (Polija; 11), Vāclavs Miliks (Čehija; 10), Grigorijs Laguta (Krievija; 10) un Pžemislavs Pavļickis (Polija; 9). Finālā nāks klāt Nikijs Pedersens (Dānija), Emīls Saifutdinovs (Krievija), Martins Vaculiks (Slovākija) un Peters Kildemands (Dānija). Pārējās vietas aizņems sacensību rīkotāju uzaicinātie spīdvejisti (viena vieta katra'finālposmā - treka pārstāvim).
Jau pirmdien Kingslinnas mototrekā Anglijā Latvijas izlases piedalīsies Pasaules kausa izcīņas pusfinālā. Pretinieki - Austrālija, Lielbritānija un ASV ar triju pēdējo gadu pasaules čempioniem (attiecīgi Kriss Holders, Tais Vofindens un Gregs Henkoks) priekšgalā. Šovakar Gņezno mototrekā Polijā būs pirmais pusfināls, kurā tiksies Polija, Zviedrija, Čehija un Krievija. Finālā jau ir pašreizējā Pasaules kausa īpašniece Dānija, jo fināls risināsies Vojensā. Finālā iekļūs abu pusfinālu uzvarētāji, bet otrās un trešās komandas 11. jūnijā Vojensā sacentīsies par vēl vienu vietu finālčetriniekā.

     [+] [-]

, 2015-06-06 14:38, pirms 9 gadiem
Nu, cik var reizes atkārtot,ka abi sportisti ir vāji,vinu braukšana gadu no gada nestabila ,it sevišķi Polijas trekos,.Paņem par piemēru Lindbeku,kas pārstāv Loko rindas, puisim viss ir kārtība gan ar braukšanu, gan pašcieņu un sportisko gribu ,diemžēl tāda Latvijā vēl nav untas ir pats skumjākais,jo visām valstīm ir vismaz viens, ar kuru var lepoties Vofindens,Zagars, Henkoks ,Smolinskis, Laguta.

     [+] [-]

, 2015-06-06 16:02, pirms 9 gadiem
Bēdīgi. Bija gaidīts daudz vairāk. Nezin kas šoreiz pie vainas - nepiešauta tehnika, neatkosts treks, spēku izsīkums, psiholoģiskais aspekts, kas cits?...