Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 izlase kļūst par Eiropas čempioni spīdvejā pāriem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas U19 izlase kļūst par Eiropas čempioni spīdvejā pāriem
2021. gada Eiropas U19 čempioni spīdvejā pāriem (no kreisās) - Ričards Ansviesulis, Ernests Matjušonoks un Francis Gusts.

Latvijas spīdvejisti Gdaņskas mototrekā Polijā pārliecinoši uzvarēja pirmajā Eiropas U19 čempionātā pāriem. Tuvākie sekotāji tika apsteigti par 7 punktiem un praktiski jau pirms pēdējā brauciena mūsējie bija čempioni.

Francis Gusts, Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis jau ir spēks Eiropas jaunāko junioru spīdvejā un uz medaļu cerējām pamatoti, taču uz tik pārliecinošu uzvaru... Diezin vai. Spīdveja lielvalstīm Polijai, Dānijai, Zviedrijai un Lielbritānijai, kā arī Čehijai un Vācijai bija visi labākie šā vecuma spīdvejisti, taču vislabākie Eiropā ir Latvijas "ātrā ceļa" jaunie braucēji - Francis, Ernests un Ričards.

Pirmajā braucienā Gusts un Matjušonoks izrēķinājās ar čehu pāri - 5:1, nākamajā braucienā Gusts un Ansviesulis to pašu izdarīja ar vāciešiem, bet kad Matjušonoks un Gusts ar 5:1 pieveica poļus, tad portālā sportowefakty.pl parādījās sezcnājums, ka šis brauciens, iespējams, izšķīra zelta medaļu likteni. Sekoja Gusta un Matjušonoka 5:1 uzvara pār britiem, kaut gan sākumā briti veda 5:1 uzvaru - mūsējie apsteidza abus. Neizdevās brauciens ar dāņiem - 3:3. Gusts bija pirmais, bet Matjušonokam neizdevās starts. Pēdējā braucienā ar Zviedriju skaistu punktu ar 5:1 uzvaru pielika Gusts un Ansviesulis. Latvijas spīdvejisti 5 no 6 braucieniem uzvarēja ar 5:1 un vienu pabeidza neizšķirti - komentāri lieki.

Mums kopā 28 punkti, no kuriem 17 (no 18 iespējamajiem) atveda Gusts, Matjušonokam - 7, Ansviesulim - 4 punkti, Galvenais - bija lielisks komandas darbs, bija šā vecuma spīdvejistiem neraksturīgi gudra braukšana pārī, bet kurš ir pirmais un kurš tādā gadījumā finišā otrais - tas jau ir otršķirīgi. Pa 21 punktam ieguva Lielbritānijas un Polijas komandas, bet papildbraucienā par otro vietu Mateušs Cierņaks pieveica Drjū Kempu.

Šis mūsu jauno spīdvejistu panākums lieku reizi apliecina šā motosorta veida perspsektīvu Latvijā. Divi no trim Latvijas komandas dalībniekiem ir Rīgas IK "Auseklis" audzēkņi - Gusts un Ansviesulis. Nebūtu godīgi nepieminēt tagad abu pirmo treneri, bijušo Rīgas "Ceļinieka" spīdvejistu Antoniju Kušelu un abu motobraucēju ģimeņu milzīgo ieguldījumu. Tikai pirms četriem gadiem Rīgā atdzima spīdvejs un jau ir divi Eiropas čempioni (medaļas bija jau pagājušajā sezonā). Daugavpils spīdveja skola ar savām senajām un slavenajām tradīcijām plus atjaunotā Rīgas spīdveja skola jau dod pirmos augļus. Jācer, ka tas kļūs par iemeslu spīdveja daudz lielākai atbalstīšanai abās lielākajās Latvijas pilsētās - Latvijas izlase pavisam nesen bija sestā Pasaules kausa izcīņā (komandu pasaules čempionātā), pirms dažiem gadiem mums bija Eiropas čempions (Andžejs Ļebedevs), Daugavpils "Lomomotīve" divreiz uzvarēja Polijas 1. līgā, kas ir viena no piecām spēcīgakajām pasaulē, plus spīdvejs apmeklētības ziņā Daugavpilī nedaudz atpalika tikai no Rīgas "Dinamo" hokeja komandas. Jau 12. jūnijā Daugavpilī būs pasaules junioru čempionāta pusfināls. Ceram uz panākumu turpinājumu.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-05 19:58, pirms 3 gadiem
Visu cieņu,puiši nostartēja vnk ideāli!Mums ir spidveja nāktne!

     [+] [-]

, 2021-06-05 20:24, pirms 3 gadiem
Malači, Zēni!

     [+] [-]

, 2021-06-05 21:53, pirms 3 gadiem
Lieliski!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-05 21:58, pirms 3 gadiem
Prieks, ka Anatolijam prieks

     [+] [-]

, 2021-06-05 22:21, pirms 3 gadiem
Nu vispār jau ar Dāņiem mums sanāca 3:3...

     [+] [-]

, 2021-06-06 00:09, pirms 3 gadiem
Nezinu par šiem džekiem, bet visu cieņu, jo tas ir izcils sasniegums. Galvenais turpinat un nepadoties!