Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Uzvaras tikai "Optibet Lokomotīve" leģionāriem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Uzvaras tikai "Optibet Lokomotīve" leģionāriem
Andžejs Ļebedevs divreiz pārspēja GP seriāla pirmā posma finālistu Andresu Tomsenu un guva 10 punktus.

Šosezon Latvijas spīdvejs nav pārstāvēts (pagaidām) tikai vienā no piecām spēcīgākajām pasaules spīdveja klubu līgām - Lielbritānijā. Tiesa, tur brauc divi no trim Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionāriem (anglis Adams Eliss un austrālietis Niks Moriss). Trešdien Dānijas spīdveja līgā no četriem mūsu vai ar mūsu komandu saistītiem motobraucējiem uzvaras svinēja tikai divi daugavpiliešu leģionāri - Moriss un Renē Bahs, turklāt abi bija savās komandās starp rezultatīvākajiem.

Kā pa viļņiem - tā var raksturot Andžeja Ļebedeva pārstāvētās komandas "Fjelsted" sniegumu viesos pret "Sonderjylland Elite" komandu. Pēc 12. brauciena, kurā Ļebededs ar Frederiku Jakobsenu atveda 5:1 uzvaru un panāca 34:38 (Ļebedevs otro reizi šajā mačā pārspēja Andresu Tomsenu, kurš nesen bija ceturtais GP seriāla pirmajā posmā), atkal likās, ka var izglābties, bet... Komandas biedriem 1:5 nākamajā braucienā un 35:43 pirms pēdējā brauciena. Mačs zaudēts. Galarezultāts - 40:44. Ļebedeva rēķinā 10 punktu (divas uzvaras un abas pār Tomsenu) un tikai vienā no braucieniem viņa pāris summā zaudēja - tajā, kurā Andžejs piedzīvoja kritienu.

Francis Gusts "Grinstad" komandas rindās maču viesos pret "Slangerup" sāka ar ceturto vietu, tads bija otrais (apsteidza bijušo junioru pasaules čempionu Mihaelu Jepsenu Jensenu, kura rēķinā ir 3 fināli, divi pjedestāli un viena uzvara GP posmos), tad uzvarēja savā braucienā, bet tad ceturtā, trešā un ceturtā vieta - summā 6 punkti. "Grindstad" zaudēja ar 37:47.

Renē Bahs šosezon pārstāv Dānijas čempionvienību "Hosted Tigers" un mačā viesos ar "Esbjerg Vikings" bija viens no labākajiem - viņš atveda 13 punktus, vienā braucienā pārliecinoši pieveica trīskārtējo pasaules čempionu angli Taiu Vofindenu un kopā ar komandu svinēja pārliecinošu uzvaru - 47:37. Pārliecinoša uzvara arī Nika Morisa pārstāvētajai "Region Varde Elitesport" komandai, kas savā mototrekā ar 50:34 pārspēja "Nordjysk Elite" spīdvejistus. Moriss uzvarēja trijos braucienos un summā sakrāja 13 punktus.