Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bartošs Zmaržliks saglabā pasaules čempiona titulu spīdvejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bartošs Zmaržliks saglabā pasaules čempiona titulu spīdvejā
Divkārtējais pasaules čempions spīdvejā Bartošs Zmaržliks ar trofeju un medaļu.

Polis Bartošs Zmaržliks kļuva tikai par desmito spīdvejistu vēsturē (kopš 1937. gada!), kuram izdevās saglabāt iepriekšējā gadā iegūto pasaules čempiona titulu. Sestdien "Grand Prix" pēdējā posmā Toruņas mototrekā viņam vajadzēja "tikai" iekļūt finālā, taču Zmaržliks savu uzdevumu paveica ar uzviju - viņš uzvarēja pēdējā GP posmā.

Visi trīs pretendenti uz titulu - bez Bartoša Zmaržlika vēl arī brits Tais Vofindens un zviedrs Fredriks Lindgrens - pārliecinoši soļoja pretī iekļūšanai pusfinālā. Tiesa, Zmaržliks sāka ar trešo vietu un vienu punktu savā pirmajā braucienā, taču tā bija nosacīta neveiksme. Varbūt ne tik pārliecinoši, bet tomēr 9 punktus viņš sakrāja un ar 7. vietu iekļuva pusfinālā. Lindgrenam pamatsacensībās bija visvairāk punktu - 13, bet Vofindens ar 11 punktiem ieņēma 4. vietu. Un tas nozīmēja, ka visi trīs pretendenti uz titulu tiksies vienā pusfinālā! Turpretī iepriekšējā GP posma pārsteidzošais uzvarētājs austrālietis Makss Friks šoreiz ieguva tikai 4 punktus.
Pirmajā pusfinālā Lindgrens pārliecinoši uzvarēja, Zmaržliks finišēja otrais un svinības varēja sākties - GP seriāla kompērtējumā Gožuvas komandas "Stal" spīdvejistu vairs neviens nevarēja panākt (Vofindens finišēja ceturtais). Otrajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma polis Macejs Janovskis un krievs Artjoms Laguta.
Finālā par prieku vietējiem līdzjutējiem pirmās divas vietas ieņēma poļu spīdvejisti - Zmaržliks uzvarēja, bet Janovskis finišēja otrais. Trešais - Laguta, bet Lindgrens motocikla defekta dēļ palika starta taisnē. Taču tas nebija pēdējais brauciens šā gada spīdveja GP seriālā, jo Vofindenam un Lindgrenam kopvērtējumā bija vienāds punktu skaits un sudraba medaļas īpašnieks noskaidrojās papildbraucienā. Uzvarēja Vofindens.
Uzreiz aiz goda pjedestāla palika Janovskis, piektais kopvērtējumā dānis Leons Madsens, bet sestais - austrālietis Džeisons Doils. Viņi arī nodrošināja sev vietu 2021. gada GP seriālā, kas, cerams, atkal risināsies visas sezonas garumā un vairākās valstīs nevis tikai divās valstīs un 35 dienu laikā.
Savu pēdējo maču Polijas eWinner 1. līgas čempionātā svētdien aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve". Izredzes saglabāt vietu 1. līgā ir tikai teorētiskas, taču tas nenozīmē, ka Lodzas komandu "Orzel" nav jāuzvar. Ja izkrītam, tad tieši ar šo uzvaru arī jāsāk atgriešanos no turienes, kur savulaik sākām Polijas spīdvejā - no 2. līgas. Šī ir neveiksmīgākā "Loko" sezona Polijā 16 gadu laikā, taču tā atnesa arī cerības nākotnei - junioru izlase trešo reizi ieguva bronzas medaļas Eiropas komandu čempionātā un pirmo reizi iekļuva pasaules junioru komandu čempionāta finālā (4. vieta), "Lokomotīve/Jaunība" ieguva trešo vietu Polijas junioru komandu čempionāta finālā, U19 Eiropas kausa izcīņā pāriem - "sudrabs" un - visbeidzot - Oļegam Mihailovam bronzas medaļa pasaules junioru čempionātā. Pozitīvās cerības jāsāk piepildīt jau šodien. Tad pēc gada mēs būsim atpakaļ. Spēcīgāki nekā bijām.