Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Daugavpilī spīdveja "Grand Prix" atlases pusfināls

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Daugavpilī spīdveja "Grand Prix" atlases pusfināls
Maksims Bogdanovs
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Šodien plkst. 15:00 Daugavpils spīdveja trekā tiks aizvadītas spīdveja "Grand Prix" seriāla kvalifikācijas pusfinālsacīkstes, kurās piedalīsies arī Latvijas lielākā cerība Maksims Bogdanovs. Starp konkurentiem būs tādi vīri kā Fredriks Lindgrens un Bjarne Pedersens.

"Grand Prix" seriāls ir prestižākās sacensības spīdveja pasaulē, taču tikt tajās ir ļoti grūti. Tikai 15 braucēji garantē sev vietu visos seriāla posmos, bet 16. vietu saņem tās valsts dalībnieks, kurā notiek posms. Tikt pamatpiecpadsmitniekā ir ļoti sarežģīti, bet vislabākais un sportiskākais veids ir "Grand Prix" kvalifikācija.

Sākumā tiek aizvadīti ceturtdaļfināli (notiek arī vietējās atlases sacensības), tad pusfināli, bet tad arī finālbrauciens, kurā tiek noskaidroti tie trīs sportisti, kuri nodrošina sev vietu "Grand Prix" pamatsastāvā.

Ceturtdaļfinālos startēja divi no mūsu spīdvejistiem, taču ne Kjastam Puodžukam (10. vieta), ne Vjačeslavam Giruckim (15. vieta) neizdevās iekļūt pusfinālā. Jāpiemin, ka sākumā bija paredzēts, ka Girucka vietā brauks Maksims Bogdanovs, taču vēlāk tika veikta maiņa, lai Maksims varētu startēt vienā no pusfināliem, kurš jau šodien tiks aizvadīts Daugavpilī.

Dalībnieku sastāvā tika veiktas vēl vairākas izmaiņas, tādējādi tas kļuva mazliet vājāks, kas uzlabo Maksima Bogdanova izredzes. Jāpiemin arī tas, ka abi rezervisti būs vēl divi Latvijas spīdvejisti - Kjasts Puodžuks un Vjačeslavs Giruckis. Cerēsim, ka viņiem izdosies tikt uz starta vismaz vienā no braucieniem.

Runājot par dalībnieku sastāvu, jāpiemin, ka starp Bogdanova konkurentiem būs arī vairāki "Grand Prix" posmos rūdīti spīdvejisti. Visskaļākais vārds ir Fredrikam Lindgrenam, kurš šī gada seriālā ieņem septīto vietu, bet vienu brīdi bija arī pirmais. Spīdveja cienītājiem ne mazāk pazīstams būs arī Bjarne Pedersena (vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla "Grand Prix" posmos) vārds. Arī ar Jaroslavu Hampelu (viens no labākajiem poļu spīdvejistiem) iepazīstināt nav lielas jēgas.

Lai iekļūtu lielajā finālā Maksimam vajadzēs iekļūt labāko astoņu spīdvejistu vidū, tādējādi tieši vismaz astoņi braucēji viņam būs jāapsteidz. Tā kā no starta atteicās trīs diezgan spēcīgi spīdvejisti (Madsens, Hougārds, Johansons) viņa izredzes uz vietu astotniekā ievērojami pieaugušas. Noteikti būs jāuzmanās no Aleša Drimla (Eiropas vicečempions), Pjotra Protaševiča (savulaik stabils "Grand Prix" dalībnieks), Jurica Pavliča (Eiropas čempions, junioru čempionātu medaļnieks), kā arī no Krisa Holdera (pasaules junioru vicečempions).

Domājams, ka tieši visi šie pieminētie braucēji būs galvenie favorīti, taču izšaut vienmēr var arī vēl kāds. Nav zināms, kad kādam no mūsu braucējiem būs vēl tikpat laba iespēja iekļūt finālā kā šogad, jo sacīkstes notiek mūsu trekā, kurā Maksims brauc vienkārši lieliski. Cerēsim, ka viņam nebūs nekādu tehnisku ķibeļu, kas viņam varētu liegt sasniegt finālu. Nevienam citam Latvijas braucējam tas nekad nav izdevies.

Jāatzīmē, ka otrā pusfināla sastāvs vismaz uz papīra izskatās ievērojami spēcīgāks. Tur brauks gan Antonio Lindbaks, gan Kenets Bjere, Gžegožs Valašeks, Matejs Žagars, Lukašs Drimls u.c. Starp dalībniekiem ir arī "Lokomotīves" pārstāvis Kristians Hefenbroks.

"Grand Prix" kvalifikācijas pusfināla dalībnieki

NumursSportistsValsts
1.Tobias KronerVācija
2.James WrightLielbritānija
3.Ales DrymlČehija
4.Andriej KarpovUkraina
5.Piotr ProtasiewiczPolija
6.Martin VaculíkSlovākija
7.Rory SchleinAustrālija
8.Bjarne PedersenDānija
9.Adrian MiedzińskiPolija
10.Maksims BogdanovsLatvija
11.Jarosław HampelPolija
12.Fredrik LindgrenZviedrija
13.Martin SmolinskiVācija
14.Jurica PavlicHorvātija
15.Chris HolderAustrālija
16.Matej FerjanUngārija
17.Kjasts PuodžuksLatvija
18.Vjačeslavs GiruckisLatvija

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-04 11:05, pirms 15 gadiem
sportaspecs rakstīja: Man,liekas ka labakais musu spidvejists ir naturilizetais Laguta.
viņš nav naturalizēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-04 11:18, pirms 15 gadiem
sportaspecs rakstīja: Ir,pec tautibas vins bija krievs.
viņam ir atteikta latvijas pilsonība jau vairākas reizes, tādēļ viņš joprojām skaitās Krievijas nevis Latvijas pārstāvis

  +1 [+] [-]

, 2009-07-04 11:25, pirms 15 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: viņam ir atteikta latvijas pilsonība jau vairākas reizes, tādēļ viņš joprojām skaitās Krievijas nevis Latvijas pārstāvis
vai zini kapec tika atteikta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-04 11:44, pirms 15 gadiem
Brighton&Hove rakstīja: vai zini kapec tika atteikta?
cik atceros par to, ka viņam bija slikta latviešu valoda, precīzāk, tā bija praktiski nulles līmenī

     [+] [-]

, 2009-07-04 11:49, pirms 15 gadiem
Kā Bjarne Pedersens gadījās šajā kompānijā??Viņš tak viens no labākajiem braucējiem.

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:01, pirms 15 gadiem
Cik biļete uz šito šodiem maksā?

  -1 [+] [-]

, 2009-07-04 13:11, pirms 15 gadiem
Jewelis rakstīja: Cik biļete uz šito šodiem maksā?
domājams, kā ierasti, lētākā 2,80, tālāk no 4ls

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:16, pirms 15 gadiem
letaka 4,50 un lidz 6,50.

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:22, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Kā Bjarne Pedersens gadījās šajā kompānijā??Viņš tak viens no labākajiem braucējiem.
Ja vins ir labs braucejs, bet vins izkrita no GP seriala. Varbut tu domaji par pasaules chempionu Niki Pedersenu ? Starp citu mes redzam ka brauc Lidgren, gp pamatbraucejs atklases sacensibas, ta var darit, lai ja pazaudes savu vietu GP shogad , bet izcinis tesibas taja braukt iegustot 1-3 vietu atlases sacensibas, tad faktiski iznaks izkrit un uzreiz atkal sastava bet ka "jauns" dalibnieks .

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:24, pirms 15 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: cik atceros par to, ka viņam bija slikta latviešu valoda, precīzāk, tā bija praktiski nulles līmenī
Ja vinjam pateica macit , bet kad vinjam to darit ? pusgadu vinsh dzivo Vladivostoka, kad spidveja sezona vinhs dzivo Daugavpili, bet vinsh tachu brauc zviedrijas liga, un ari vel machi Krievija, reti shogad bet attalumi milzigi. Un iemacit latvieshu valodu daugavpili!? Tas ir loti gruts uzdevums.

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:28, pirms 15 gadiem
sanjok rakstīja: Ja vins ir labs braucejs, bet vins izkrita no GP seriala. Varbut tu domaji par pasaules chempionu Niki Pedersenu ? Starp citu mes redzam ka brauc Lidgren, gp pamatbraucejs atklases sacensibas, ta var darit, lai ja pazaudes savu vietu GP shogad , bet izcinis tesibas taja braukt iegustot 1-3 vietu atlases sacensibas, tad faktiski iznaks izkrit un uzreiz atkal sastava bet ka "jauns" dalibnieks .
Jā patiešām sajaucu.Niki bija labāks.Ko lai dara ka tikai pāris posmus pa gadu sanāk redzēt.

     [+] [-]

, 2009-07-04 13:31, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Jā patiešām sajaucu.Niki bija labāks.Ko lai dara ka tikai pāris posmus pa gadu sanāk redzēt.
Daugavpils televizijas firma filme sacensibas. Lielakaja krievijas torrent trekera ir paris ierakstu. Komentari protams krievu valoda, un komentetaji sudigi.....