Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja GP posmā Teterovā atkal dubultuzvara poļiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Otro reizi pēc kārtas spīdveja "Grand Prix" posmā Teterovas mototrekā Vācijā pirmās divas vietas ieņēma Polijas motobraucēji. 2019. gadā tie bija Macejs Janovskis un Bartošs Zmarzliks, bet tagad - patriks Dudeks un Zmarzliks. Četri SGP posmi un četri uzvarētāji - intriģējošs sākums pirms, cerams, vēl intriģējošāka turpinājuma.

Iepriekšējos trjos posmos uzvarēja attiecīgi Bartošs Zmarzliks, austrālietis Makss Friks un slovāks Martins Vaculiks. Sestdien Teterovā pusfinālā un vēlāk arī finālā no viņiem iekļuva tikai Zmarzliks. Pirmais aiz pusfināliem (aiz pirmā astoņnieka) palika vicelīderis SGP seriāla kopvērtējumā un 2019. gada uzvarētājs Teterovas mototrekā Macejs Janovskis. Pusfinālā netika arī austrālietis Džeisons Doils, kurš līdz šim četros iepriekšējos posmos Teterovā bija uzvarējis 14 no 26 braucieniem.

Pārsteigumu sagādāja brits Daniels Bjūlijs un austrālietis Džeks Holders, kuri Teterovā startēja pirmo reizi un kuri vispār SGP pamatsastāvā iekļuva tikai pēc Krievijas spīdvejistu Artjoma Lagutas un Emīla Saifutdinova atstādināšanas. Bjūlijs pamatsacensībās ieguva 12 punktus un bija otrais aiz Dudeks (13), bet Holders bija pēdējais jeb astotais, kurš iekļuva pusfinālā. Abi trāpījās vienā pusfinālā un ieņēma tajā attiecīgi 3. un 4. vietu, taču tas abiem ir panākums - pirmo reizi karjerā abi iekļuva SGP posma pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma attiecīgi Dudeks un brits Roberts Lamberts, bet otrajā - zviedrs Fredriks Lindgrens un Zmarzliks. Finālā Dudeks atkal izvēlējās pirmo starta celiņu, viņam atkal padevās teicams starts un viņš neatstāja konkurentiem nekādu izredžu uzvarēt. Otrais tik pat stabili bija Zmarzliks, trešais - Lindgrens.

2017. gada pasaules vicečempionam Dudekam tas bija 14. fināls SGP posmos un trešā uzvara - kopš iepriekšējā panākuma bija pagājušas 1365 dienas (2018. gada 8. septembrī Krško mototrekā Slovēnijā). Pērn Dudeks SGP posmos nepiedalījās, jo 2020. gadā kopvērtējumā ieņēma tikai 12. vietu, un bija spiests atgriezties caur pretendentu sacensībām.

Zmarzlika otrā vieta un Janovska neveiksme, ļāva "Bartekam" palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā - viņa rēķinā tagad ir 62 punkti, bet tuvākais sekotājs Janovskis atpaliek par 11 punktiem - 51 punkts. Dānim Leonam Madsenam (palika ceturtais savā pusfinālā) ir 50 punktu, Lindgrenam - 46, Taiam Vofindenam (trešais pusfinālā) - 43 punkti.

Nākamais jeb 5. SGP posms - 25. jūnijā Gožuvā (Polija).