Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs - Lodzā, Gusts - Plzeņā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs - Lodzā, Gusts - Plzeņā
Francis Gusts sāk U19 Eiropas čempiona titula aizstāvēšanu.

Sestdien Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs startēs Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) 3. finālposmā Lodzas mototrekā Polijā, bet Eiropas U19 pagājušā gada čempions Francis Gusts sāks titula aizstāvēšanu pusfinālā Plzeņas mototrekā Čehijā.

Andžejam Ļebedevam pirmie divi SEC finālposmi savainojuma un dažādu citu iemeslu dēļ nebija īpaši veiksmīgi. Cerams, ka trešais un priekšpēdējais posms būs krietni labāks un izdosies pietuvoties pirmajam desmitniekam kopvērtējumā - pašreiz Andžejs ar 7 punktiem ir 15. vietā un no 10. vietas viņu šķir 5 punkti.

Līderis ar 29 punktiem ir polis Janušs Kolodzejs, par trim punktiem atpaliek viņa tautietis Patriks Dudeks, bet par četriem - dāņi Mikels Mihelsens (pašreizējais titula īpašnieks) un GP seriāla vicelīderis Leons Madsens. Ļebedevam pirmajā braucienā jātiekas ar divu pēdējo GP seriāla posmu uzvarētāju britu Danielsu Bjūliju, čehu Vāclavu Miliku un francūzi Dimitriju Beržē.

Trešais un pēdējais U19 Eiropas čempionāta pusfināls risināsies Plzeņas mototrekā Čehijā un to droši var saukt par sastāva ziņā spēcīgāko pusfinālu - bez titula īpašnieka Franča Gusta par piecām caurlaidēm uz finālu spēkosies poļu šā, vecuma labākais juniors Viktors Pžijemskis, Lielbritānijas šā gada junioru (U21) čempions Leons Flints, šā gada Vācijas čempions starp pieaugušajiem un jaunākais čempions Vācijas spīdveja vēsturē Noriks Blēdorns, vēl viens no labākajiem britu junioriem Dens Tompsons, poļi Oskars Paluhs, Kžištofs Levandovskis, Sebastians Šostaks un Františeks Karčevskis... Atliek tikai minēt, pēc kādiem principiem un kritērijiem spīdvejisti tiek sadalīti pusfinālos.