Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts - U19 Eiropas čempionāta finālā spīdvejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts - U19 Eiropas čempionāta finālā spīdvejā
Francis Gusts

Pagājušā gada U19 Eiropas čempions spīdvejā Francis Gusts titulu turpinās aizstāvēt šā gada finālā - sestdien pusfinālā Plzeņas mototrekā Čehijā viņš ieguva 13 punktus un pārliecinoši iekļuva finālā.

Pirmajos divos braicienos Gusts finišēja otrais, bet nākamajos trijos uzvarēja. Jau pirms pēdējās braucienu sērijas Francis bija nodrošinājis sev vietu starp pieciem labākajiem jeb finālā.
Pirmo vietu Plzeņas pusfinālā ar 14 punktiem ieņēma polis Viktors Pžijemskis, bet pa 13 punktiem sakrāja trīs spīdvejisti - Gusts, vācietis Noriks Blēdorns un polis Františeks Karčevskis. Papildbraucienā par otro un trešo vietu Gusts uzvarēja un ieņēma otro vietu.
Piekto vietu ar 11 punktiem ieguva un finālā iekļuva arī polis Oskars Paluhs, bet pārsteigums bija tas, ka tikai 6 punktus ieguva un tikai 11. vietu ieņēma šā gada Lielbritānijas U21 junioru čempions Leons Flints.
Fināls - 17. septembrī Naģhalasas mototrekā Ungārijā.