Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - piektais SEC 3. finālposmā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - piektais SEC 3. finālposmā
Andžejs Ļebedevs (vadībā) - starp labākajiem SEC 3. finālposmā.

Vienas no savām šīs sezonas labākajām sacensībām aizvadīja Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs - Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) 3. finālposmā Lodzas mototrekā Polijā viņā ar 11 punktiem ieņēma 3. vietu pamatsacensībās, bet "pēdējās cerības" pusfinālā finišēja ceturtais un posma kopvērtējumā ieņēma 5. vietu.

Andžeja Ļebedeva rēķinā bija trīs uzvaras braucienos un divas trešās vietas, turklāt viņš pārspēja gan divu pēdējo GP seriāla posmu uzvarētāju britu Danielu Bjūliju, gan līdzšinējo SEC līderi poli Janušu Kolodzeju, gan viņa tautieti un vicelīderi Patriku Dudeku. 11 punktu deva 3. vietu. Ar 14 punktiem pirmais bija GP seriāla vicelīderis dānis Leons Madsens, otrais ar 13 punktiem bija polis Dominiks Kubera un viņi uzreiz iekļuva finālā. Ļebedevam, Kolodzejam, Dudekam un vēl vienam polim Kacperam Vorinam "pēdējās cerības" pusfinālā nācās spēkoties par divām atlikušajām vietām finālā.
Vispirms Dudeka kritiens pirmajā līkumā un startu nācās atkārtot ar visu četru motobraucēju piedalīšanos. Otrajā piegājienā Andžejam neizdevās tik labs starts kā pirmajā reizē un viņš finišēja ceturtais. Finālā iekļuva Dudeks un Kolodzejs. SEC kopvērtējumā Ļebedevs pakāpās uz 11. vietu.
Finālā uzvarēja Kolodzejs, otrais - Kubera, trešais - Madsens. Līdz ar to Kolodzejs pirms pēdējā finālposmā saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā. Madsens atpaliek par vienu punktu, Dudeks - par 6 punktiem. Pēdējais finālposms - 23. septembrī Pardubicē (Čehija).