Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam 7 punti Kārdifā, Kostigovs un Kolodinskis - Eiropas pāru čempionāta finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam 7 punti Kārdifā, Kostigovs un Kolodinskis - Eiropas pāru čempionāta finālā
Jevgeņijs Kostigovs (pa kreisi) un Daniils Kolodinskis ar kausu par trešo vietu Eiropas pāru čempionāta pusfinālā.

Latvijas labākais spīdvejists Andžeks Ļebedevs aizvadīja labu trešo pēc kārtas "Grand Prix" posmu, taču trešo reizi pēc kārtas viņam nedaudz pietrūka, lai tiktu pusfinālā. Savukārt Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis iekļuva Eiropas pāru čempionātya finālā.

Kārdifas stadionā Velsā izveidotajā spīdveja trekā Andžejs Ļebedevs sakrāja 7 punktus un no iekļūšanas starp pirmajiem astoņiem jeb pusfinālā viņu šķīra divi punkti. Pēdējā no saviem braucieniem Andžejs uzvarēja, taču bija jau mazliet par vēlu. Summā Ļebedevam šosezon ir 21 punkts un viņš GP seriāla kopvērtējumā ieņem 16. vietu ar piedalīšanos tikai trijos posmos. Izskatās, ka Andžejs startēs arī atlikušajos divos posmos.
Savu otro uzvaru šajā sezonā guva slovāks Martins Vaculiks, kurš finālā pārspēja austrālieti Džeku Holderu, pašreizējo titula īpašnieku un līderi kopvērtējumā poli Bartošu Zmarzliku un zviedru Fredriku Lindgrenu. Vaculikam tā bija 7. uzvara karjerā GP posmos.
Līdz GP seriāla beigām ir atlikuši divi posmi - 16. septembrī Vojensā (Dānija) un 30. septembrī Toruņā (Polija) - un pašreiz ir aktuāla ne tikai spēkošanās par titulu, bet arī par vietu sešiniekā, kas dos vietu nākamā gada GP seriālā. Zmarzliks ir pārliecinošs līderis - 138 punkti - un viņš tuvojas savam ceturtajam pasaules čempiona titulam. Par 24 punktiem atpaliek Lindgrens, bet par 33 punktiem - Vaculiks (par pirmo vietu posmā - 20 punktu). No slovāka tikai par 8 punktiem atpaliek Holders. Seko austrālietis Džeisons Doils un brits Daniek Bjūlijs. Tikai par 3 punktiem no Bjūlija un līdz ar to no 6. vietas atpaliek cits brits Roberts Lamberts, bet par 11 punktiem - dānis Leons Madsens.
Naģhalasas mototrekā Ungārijā risinājās Eiropas pāru čempionāta otrais pusfināls. Pirmajā pusfinālā pirmā trīs vietas ieņēma Dānija, Somija un Lielbritānija (finālā netika Zviedrija!), vieta finālā rīkotāju lomā jau ir Polijai, bet tagad vajadzēja noskaidrot vēl trīs pārus, kuri tiks finālā. Latvijas spīdvejistu Jevgeņija Kostigova un Daniila Kolodinska konkurenti bija motobraucēji no Čehijas, Itālijas, Slovēnijas, Ungārijas, Ukrainas un Austrijas. Par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti čehi - Vāclavs Miliks un Jans Kvjehs, taču viņi trijniekā neiekļuva. Ne bez piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem sacensības aizritēja arī Latvijas pārim un lielā mērā viss izšķīrās tieši braucienā ar čehiem, kurā par Kostigova kritiena izraisīšanu tika diskvalificēts Kvjehs. Miliks mūsējos apsteidza, taču neizšķirts 3:3 nāca par labu Latvijas pārim - čehi un ukraiņi summā atpalika par vienu punktu...
Pirmo vietu ar 23 punktiem ienēma Itālijas duets Mikele Kastanja un Nikolass Kovati (mūsējie pārspēja itāļus braucienā ar 4:2), pa 21 punktam ieguva Slovēnijas (Niks Škorja un Anže Grmeks) un Latvijas pāri. Kostigova rēķinā 11 punktu, Kolodinskim - 10 punktu.
Kāds būs mūsu pāris finālā 1. oktobrī Opolē (Polija) - to redzēsim. Droši vien, ka sastāvā būs Ļebedevs un arī tie, kuri ieguva vietu finālā (trešais ir rezervists). Ir vēl cits variants - Ļebedevs un Francis Gusts plus viens rezervists.