Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam smags pusfināls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam smags pusfināls
Andžejs Ļebedevs cer tikt pasaules junioru čempionāta finālā, bet tad paspēkoties arī par titulu.

Apskatoties spīdveja pasaules junioru čempionāta triju pusfinālu sastāvus, nav iespējams saprast, pēc kāda principa motobraucēji tika tajos salikti - kā var būt, ka vienā pusfinālā ir pagājušā gada pasaules junioru čempionāta otrās, trešās, ceturtās un piektās vietas ieguvēji, piektais labākais 2012. gada pasaules juniors un pagājušā gada Eiropas junioru vicečempions un bronzas medaļas ieguvējs, kā arī vēl virkne ļoti spēcīgu jauno braucēju, kamēr pārējos divos - labi ja 2-3 jau zināmi juniori? Tieši tik spēcīgā pusfinālā Štrālzundē šodien startēs Andžejs Ļebedevs.

Pagājušā gada Eiropas junioru vicečempionam un pasaules junioru čempionāta 4. vietas ieguvējam Andžejam Ļebedevam būs 7. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar vienu no galvenajiem favorītiem Aleksandru Loktajevu (Krievija), 18 gadus veco britu Edamsu Ellisu un 2012. gada pasaules junioru čempionāta 5. vietas ieguvēju dāni Nikolasu Porsingu. Štrālzundes mototrekā Vācijā startēs arī pagājušā gada pasaules junioru vicečempions polis Pjotrs Pavļickis un bronzas medaļas ieguvējs, viņs tautietis Kacpers Gomuļskis, piektais labākais pagājušā gada pasaules juniors dānis Mikels Mihelsens, Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs franzūsis Dāvids Bellego, vēl viens ļoti spēcīgs krievu spīdvejists Iļja Čalovs (abi spēcīgākie krievu junioru, kas ir arī starp spēcīgākajiem pasaulē, ielikti vienā pusfinālā), zviedrs Olivers Berntzons, kurš pērn bija piektais Eiropas junioru čempionāta finālā, jaunais vācu spīdveja talants Kais Hikenbergs, kurš labi brauc šosezon un kurš savā mototrekā var nobraukt ļoti labi. Patiešām - tiec nu gudrs, pēc kāda principa motobraucēji tika sadalīti pa pusfināliem, ja vienā no tiem dalībnieku sastāvs ir ievērojami spēcīgāks un titulētāks nekā abos pārējos kopā... Labi vēl, ka čehu labākais juniors Vāclavs Miliks tika "pārcelts" uz Itālijas pusfinālu.
No katra pusfināla finālā (šosezon būs trīs finālposmi) iekļūs tikai pieci pirmie, tā ka Latvijas čempionam būs ļoti tikt pirmajā piecniekā, kaut gan arī Andžeju Ļebedevu, protams, pieskaita šā pusfināla favorītiem. No otras puses - ja izdodas tikt, tad finālposmos noteikti nebūs vismaz 2-3 ļoti spēcīgu konkurentu. Optimismu vieš Andžeja teicamais sniegums un pārliecinošā braukšana Eiropas pāru čempionāta pusfinālā 1. maijā Debrecenā.