Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lagutam - komplekts, Ļebedevam - 10, komandai - neizšķirts

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lagutam - komplekts, Ļebedevam - 10, komandai - neizšķirts
Andžejs Ļebedevs (vadībā) divreiz uzvarēja un divreiz bija otrais.

Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionātā līdere un jau regulārā turnīra uzvarētāja Eskilstūnas komanda "Smederna" savā mototrekā spēkojā neizšķirti - 45:45 - ar "Indianerna Kumla" komandu. 15 no 15 iespējamajiem punktiem Grigorijam Lagutam, bet Andžeja Ļebedeva rēķinā 10 punkti.

"Smederna" jau ir nodrošinājusi sev vietu pusfinālā. Regulārā čempionāta priekšpēdējā mačā komandas rindās nebija viena no tās līderiem Pontusa Aspgrena, kura ģimenē gaidāms pieaigums un kurš tāpēc tika palaists mājās. Divas reizes pēc kārtas Ļebedevs un Gļebs Čugunovs atveda 5:1 uzvaru, kas pēc pirmās braucienu sērijas ļāva mājiniekiem iegūt 15:9 pārsvaru, taču "kalēji" to nespēja palielināt. Vēl vairāk - pēc 8 braucieniem jau bija 27:27. Ļebedevs un Čugunovs savu trešo kopīgo braucienu pabeidza neizšķirti 3:3 (zaudēja austrālietim Maksam Frikam), taču jau nākamajā braucienā Ļebedevs kopā ar dāni Mihaelu Jepsenu Jensenu atkal uzvarēja ar 5:1 un atkal izvirzīja mājiniekus vadībā - 32:28 piecus četrus braucienus pirms beigām. Bija atkal arī sešu punktu pārsvars (36:30), taču arī šoreiz to noturēt neizdevās.
Viesim neizšķirtu izdevās panākt ar 5:1 uzvaru 12. braucienā un 4:2 uzvaru priekšpēdējā 14. braucienā. Likumsakarīgi, ka izšķirīgajam braucienam "Smederna" treneris pieteica Lagutu un Ļebedevu, taču izraut uzvaru neizdevās - Grigorijs uzvarēja un atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem, taču Andžejs vienīgo reizi šajā mačā palika bez punktiem (otrais un trešais bija austrālieši Friks un 2012. gada pasaules čempions Kriss Holders). 3:3 braucienā un 45:45 summā.