Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovs, Ļebedevs un Puodžuks - "Grand Prix" pretendentu pusfinālā Rīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bogdanovs, Ļebedevs un Puodžuks - "Grand Prix" pretendentu pusfinālā Rīgā
Latvijas labāko spīdvejistu trio (no kreisās) - Andžejs Ļebedevs, Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs - startēs 2016. gada GP seriāla pretendentu pusfinālā Biķernieku mototrekā Rīgā.

Visi trīs pašreiz labākie Latvijas spīdvejisti Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks nākamā gada "Grand Prix" pretendentu pusfinālā brauks Biķernieku mototrekā Rīgā - 27. jūnijā. Finālā iekļūs septiņi labākie (plus viens rezervists).

Maksims Bogdanovs iekļuva 2016. gada GP pretendentu pusfinālā pārliecinoši, bet Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks tika tajā rezervistu statusā, taču abiem tika piešķirtas wild card un visi trīs Latvijas izlases līderi 27. jūnijā startēs Rīgas pusfinālā. Otrs pusfināls tajā pašā dienā risināsies Terencāzo mototrekā Itālijā, bet fināls - 5. septembrī Ribņikas mototrekā Polijā.

Maksimam, Andžejam un Ķastam pretī stāsies ļoti spēcīgi konkurenti, starp kuriem būs arī viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem, brazīlietis pēc tautības, bet Zviedrijas pilsonis Antonio Lindbeks (viņa rēķinā ir divas uzvaras GP posmos un 10 pjedestāli). No 16 dalībniekiem tikai 2-3 arī "uz papīra" ir diezgan mazas izredzes tikt septiņniekā un tas sola spraigus 20 braucienus braucienus (vismaz, jo varbūt vajadzēs papildbraucienus uzvarētāja, godalgoto vietu vai septiņieka noteikšanai).

No citiem konkurentiem vēl noteikti jāpiemin pagājušā gada Pasaules kausa ieguvēju Dānijas izlases sastāvā un Eiropas vicečempionu Peteru Kildemandu (pērn bija otrais GP posmā Vojensā), viņa tautieti Kenetu Bjerri, kura rēķinā ir viena uzvara GP posmos un 6 pjedestāli (GP sezonas kopvērtējumā - divreiz 7. vieta, vienreiz - 8. vieta), pieredzējušo zviedru, 16 GP posmu dalībnieku (2012. gadā - 15. vieta kopvērtējumā) Peteru Ljungu, 2012. gada Eiropas čempionus pāriem no Ukrainas Aleksandru Loktajevu un Andriju Karpovu, zviedru Linusu Sundstrēmu, kurš šosezon jau ir iekļuvis Eiropas čempionāta finālposmos, 2013. gada Austrālijas vicečempionu Dakotu Nortu, pieredzējušo poli Miroslavu Jabloņski un septiņu GP posmu dalībnieku dāni Leonu Madsenu.

Ja pusfināls būtu mūsējiem tik ierastajā Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā, tad varētu paredzēt, ka diviem no viņiem ir jātiek finālā un ka tā nebūtu sensācija, ja septiņiekā tiktu visi trīs, taču Biķerniekos... Pērn mūsējie šeit trenējās, taču tagad būs citādāks segums un jācer, ka izdosies aizvadīt kaut dažus treniņus, lai saprastu BKSB mototreka ģeometriju un atrastu labākās braukšanas trajektorijas. Lai būtu kaut neliela priekšrocība, kāda tā spīdvejā parasti ir mājiniekiem.

     [+] [-]

, 2015-06-01 14:19, pirms 9 gadiem
Likteņa ironija - dienā, kad es būšu Dpils apkārtnē, spīdvejs notiek Rīgā. Nu fak, atkal gar nāsi

     [+] [-]

, 2015-06-01 15:45, pirms 9 gadiem
28.06 гонка польской лиги

     [+] [-]

, 2015-06-01 16:37, pirms 9 gadiem
maajinieki bez nekaadaam majas trases priekshrociibaam, bet nu cerams ka buus ok savaadaak izniekotas wild card