Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Tais Vofindens atgriežas Prāgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tais Vofindens atgriežas Prāgā
Pasaules čempions spīdvejā Tais Vofindens otro gadu pēc kārtas uzvarēja Čehijas GP izcīņā Prāgā un kļuva par līderi kopvērtējumā.

Pagājušajā gadā tieši "Marketa" stadionā Prāgā anglis Tais Vofindens guva savu pirmo uzvaru spīdveja Ģrand Prix" posmos, bet tagad tieši "Marketa" mototrekā viņš guva arī savu otro uzvaru karjerā un kļuva par GP seriāla līderi kopvērtējumā. Vai tieši Prāgā Vofindens atgriezās uz ceļa pretī otrajam titulam? Katrā ziņā - čempions ir atgriezies.

Pēc nesekmīga sezonas sākuma Tais Vofindens jau iepriekšējā posmā Tamperē demonstrēja teicamu braukšanu un tikai kļūda finālā neļāva viņam triumfēt jau tur (otrā vieta). Vofindens pēdējā laikā teicami brauca britu Elites līgā, Polijas Ekstralīgā un Zviedrijas Elitserien čempionātā, tā ka pasaules čempions ir atgriezies savā līmenī un to viņš apliecināja arī Prāgā. Tiesa, pamatsacensībās vislabāk brauca austrālietis Darsijs Vords, kurš ieguva 15 no 15 iespējamajiem punktiem (Vofindenam bija 12 punktu) un tieši viņš pirms pusfināliem bija kļuvis par līderi kopvērtējumā. Vofindens un Vords startēja katrs savā pusfinālā, taču abu tikšanos finālā diemžēl nenācās piedzīvot...
Pirmajā pusfinālā lielisks starts padevās slovēnim Matejam Žagaram, kurš piecos pamatsacensību braucienos ne reizes nebija zemāk par otro vietu un jau bija apliecinājis, ka uzvara iepriekšējā posmā Tamperē nebija nejauša - slovēnis otro reizi pēc kārtas iekļuva finālā. Savukārt Vords finišēja tikai trešais, jo viņu brauciena laikā apsteidza dānis Nikijs Pedersens, kurš pusfinālā iekļuva kā viens no pēdējiem un turklāt ļoti nestabili aizvadīja pamatsacensību beigas.
Otrajā pusfinālā Vofindens uzvarēja pārliecinoši, bet otrais bija "mūžīgais" Gregs Henkoks (šis kopš 1995. gada bija 172. GP posms un tas bija 172. posms arī amerikānim), kurš uzvarēja pašā pirmajā GP posmā Prāgā vēl 1997. gadā.
Finālā tikās pašreizējais pasaules čempions Vofindens, trīskārtējais pasaules čempions Pedersens, kura rēķinā bija trīs uzvaras tieši "Marketa" stadionā, divkārtējais pasaules čempions Henkoks un iepriekšējā GP posma uzvarētājs (pirmā uzvara karjerā) Žagars. Jau pēc pirmā apļa kļuva skaidrs, ka tikai kāds negadījums var atņemt otro pēc kārtas uzvaru Prāgā Vofindenam, bet šoreiz nekādu negadījumu nebija. Otrais finišēja Henkoks, kuram tas šosezon bija trešais fināls pēc kārtas, bet pirmais pjedestāls, bet trešais bija Žagars.
Šīs sezonas četros pirmajos posmos ir četri uzvarētāji, turklāt trīs no tiem uzvarēja pirmo reizi karjerā (vācietis Marks Smolinskis, polis Kžištofs Kaspžaks un Žagars). Pēc šā posma pirmo vietu kopvērtējumā zaudēja Kaspžaks, kurš traumas dēļ izlaida Somijas posmu un kopš tā nebija braucis kaut vai treniņos, tāpēc poļa 7 punkti un spēkošanās par tikšanu pusfinālā ir gandrīz vai varoņdarbs.
Līderi tagad ir divi - pa 46 punktiem ir Vofindena un Henkoka rēķinā, tikai par punktu mazāk - Vordam (45), Pedersenam - 44, Žagaram - 43, Kaspžakam - 42, Krisam Holderam (Austrālija) - 40 un zviedram Fredrikam Lindgrenam - 38 punkti. Astoto vietu no pirmās šķirt tikai 8 punkti, bet pirms šā posma bija 6 punkti. Nekas īpaši nav mainījies un turpinājums būs ne mazāk aizraujošs. Jācer, ka vismaz līdz 16. augustam, kad GP posms (astotais) risināsies Rīgā. Nākamais posms - 14. jūnijā Molillas mototrekā Zviedrijā.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-01 01:02, pirms 10 gadiem
Anatolij vai Jūs varētu beigt pēc katra brauciena stāstīt situāciju kopvērtējumā?
Līdz beigām tač vel 8 posmi!
Ir tak Jums kaut kas krātuvē ko pastāstīt!

     [+] [-]

, 2014-06-01 11:10, pirms 10 gadiem
Virsraksts ar tāds.. nekāds.. skanīgāks varēja būt, bet tā nezinātājs varētu padomāt ka Tajs Prāgā nav bijis 10it gadus!