Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Poļiem dubultuzvara GP posmā, Oļegam Mihailovam - tikai 6 punkti SEC kvalifikācijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Poļiem dubultuzvara GP posmā, Oļegam Mihailovam - tikai 6 punkti SEC kvalifikācijā
Pirmā GP posma finālbrauciena vadībā Bartošs Zmarzliks un Macejs Janovskis.

Ar Polijas motobraucēju Bartoša Zmarzlika un Maceja Janovska dubultuzvaru Goričanas mototrekā Horvātijā beidzās spīdveja GP seriāla pirmais posms, bet Latvijas spīdvejistam Oļegam Mihailovam neizdevās iekļūt Eiropas čempionāta jeb SEC pamatsacensību pretendentu finālā - 9. vieta kvalifikācijas sacensībās Štrālzundē (Vācija).

Iepriekšējās četrās sezonās divkārtējais pasaules čempions Bartošs Zmarzliks pirmajā GP posmā apstājās pusfinālā, bet Goričanā viņam šo tradīciju izdevās lauzt. Pagājušā gada pasaules vicečempions pamatsacensībās vienā no braucieniem finišēja trešais, taču tas arī bija vienīgais viņa nesekmīgais brauciens no septiņiem. Macejs Janovskis savukārt pamatsacensībās ieguva visvairāk punktu - 13 no 15 iespējamajiem. Pārliecinoši brauca 2019. un 2021. gada Eiropas čempions dānis Mikels Mihelsens, kā arī viņa tautieši Andreass Tomsens un Leons Madsens (2018. gada Eiropas čempions un 2019. gada pasaules vicečempions savulaik Rīgā uzvarēja GP pretendentu pusfinālā). Ar divām uzvarām sāka 2020. gada Eiropas čempions anglis Roberts Lamberts, bet tad - viena trešā vieta un divas ceturtās... Pusfinālā viņš tomēr tika. Neveiksmīgs sezonas pirmais GP posms trim favorītiem - pusfinālā neiekļuva trīskārtējais pasaules čempions anglis Tais Vofindens (nav vēl atguvis sportisko formu pēc savainojuma), zviedrs Fredriks Lindgrens un slovāks Martins Vaculiks, vīlies par savu sniegumu bija arī polis, 2017. gada pasaules vicečempions Patriks Dudeks, knapi iekļuva pusfinālā 2017. gada pasaules čempions austrālietis Džeisons Doils, bet tur palika ceturtais bez reālām izredzēm tikt kaut vai pie viena punkta.
Pirmajā pusfinālā uzvarēja Tomsens, kurš tikai pērn Toljati pirmo reizi karjerā kāpa uz pjedetāla (3. vieta), un Janovskis, bet aiz viņiem palika Madsens un Lamberts. Otrajā pusfinālā pārliecinoši pirmais bija Zmarzliks, otrais - Mihelsens. Aiz viņiem - slovēnis Matejs Žagars un Doils.
Finālā poļu spīdvejisti uzreiz izvirzījās vadībā un pārliecinoši ieņēma pirmās divas vietas. Savu 16. uzvaru GP posmos guva Zmarzliks, bet Janovskis 25. reizi iekļuva trijniekā (27 fināli un 25 no tiem - trijniekā!). Trešais finišēja Mihelsens, kuram tas bija karjerā pirmais fināls un pirmais pjedestāls GP posmos.
Nākamais posms - 14. maijā Varšavā.
Vienā no bijušās VDR spīdveja centriem Štrālzundē (vietējai komandai ir tas pats vecais nosaukums "Nordstern" jeb "Ziemeļu zvaigzne") SEC pamatsacensību (finālposmu) pretendentu finālā neizdevās tikt Oļegam Mihailovam. Vērtīgu punktu viņš zaudēja jau savā pirmajā braucienā, kurā piekāpās francūzim Metjū Tresarjē, otrā vieta nākamajā braucienā aiz dāņa Frederika Jakobsena bija likumsakarīga un 4 punkti pēc divos pimajos braucienos ļāva cerēt uz vietu pieciniekā, bet tad sekoja divas pēc kārtas trešās vietas, kas praktiski atņēma izredzes tikt starp pirmajiem pieciem. Ar 6 punktiem summā - 9. vieta. Pretendentu finālā iekļuva pieci no iepriekš minētajiem favorītiem - vācietis Kais Hukenbeks, bijušais Daugavpils komandas līderis soms Timo Lahti, polis Bartošs Smektala, dāņi Rasmuss Jensens un Frederiks Jakobsens.
7. maijā Debrecenas mototrekā Ungārijā SEC kvalifikācijas sacensībās piedalīsies Andžejs Ļebedevs.