Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" - pēc otrās uzvaras

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda maija pirmajā dienā savā mototrekā Polijas 2. līgas čempionātā uzņems savulaik divkārtējo Polijas čempioni Žešuvas komandu "Taxem Stal". 2015. gadā "Dzērves" izkrita no Ekstralīgas, noslīdēja līdz 2. līgai, kur šosezon ir vienas no favorītēm un galvenajām pretendentēm uz atgriešanos 1. līgā.

Pirmajos divos šīs sezonas mačos Žešuvas komanda zaudēja un Daugavpilī tā ieradās "ievainota zvēra" lomā un praktiki spēcīgākajā sastāvā. Daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins izvēlējās to pašu sastāvu, kāds bija iepriekšējā mačā Pilā, taču samainīja braucēju secību - mačā pret "Texom Stal" mājinieki būs šādā numuru (no 9. līdz 15.) secībā: Renē Bahs, Daniils Kolodinskis, Niks Moriss, Adams Eliss, Jevgeņijs Kostigovs un juniori Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks. Nav jau arī lielas izvēles sastāvu variēt - vēl tikai Ķasts Puodžuks un juniors Artjoms Juhno, kurš pēc smaga rokas savainojuma vēl nav pilnībā gatavs piedalīties sacensībās (Polijas junioru komandu čempionāta posmā jau brauca). Var teikt, ka "Loko" sastāvs ir optimālais.
Viesu komandas rindās ir viens no vācu labākajiem spīdvejistiem Kevins Vēlberts (trīskārtējs Vācijas čempions), kurš šosezon caurmērā vienā braucienā atved divus punktus un pagaidām ir vienīgais komandā, kurš to spēj. Vēl ir viens no čehu labākajiem spīdvejistiem, Čehijas 2020. gada čempions un 2014. gada Eiropas pāru čempions (kopā ar Vāclavu Miliku) Eduards Krčmaržs, bet mačs Daugavpilī būs pirmais šosezon vienam no talantīgākajiem dāņu junioriem (2. līgā viens no junioriem drīkst būt ārzemnieke) 18 gadus vecajam Markusam Birkemosem. 2020. gadā viņš uzvarēja U21 Eiropas čempionātā, kļuva par Dānijas junioru čempionu un ieņēma 3. vietu Dānijas pieaugušo čempionātā, kas bija liels pārsteigums. Likumsakarīga bija Birkemoses nonākšana vienā no spēcīgākajām Polijas komandām Gožuvas "Stal", taču ne pārāk nopietnā attieksme neļāva turpināt traujo ieskrējienu - vēl neilgi pirms šīs sezonas, piemēram, neveins īsti nezināja, kur un vai vispār kaut kur Birkemose brauks... Pagājušajā sezonā viņa bija aizdots Poznaņas klubam, kur ar caurmērā 2,25 punktiem braucienā bija komandas līderis. No poļu spīdvejistiem Žešuvas komandas rindās maz zināms ir tikai juniors Mateužs Majhers, bet pārējie - 37 gadus vecais Pāvels Mesjoncs savulaik divas sezonas brauca Daugavpils komandā un bija piektais 2006. gada pasaules junioru čempionātā (pērn 4 mači Ekstralīgā Grudzjoncas komandā), Dāvids Lamparts 2009. gadā bija U19 Eiropas čempions un pasaules junioru čempions Polijas izlases sastāvā, bet Huberts Lengoviks ir stabils komandas braucējs, ar kuru jārēķinās ik vienam.
Tā ka plkst. 16 Daugavpilī gaidāms ļoti spraigs mačs. "Optibet Lokomotīve" rēķinā pašreiz ir 3 punkti divos mačos. Sezonas pirmajā mačā savā mototrekā izdevās atstāt badā "Bezdelīgas" no Tarnuvas. Kā klāsies ar "Dzērvēm" no Žešuvas?

  -1 [+] [-]

, 2022-05-01 14:00, pirms 2 gadiem
Joprojām nesaprotu,kāda jēga ir tur par kautko cīnīties pie poļiem,ja tāpat kad izcīna,nelaiž tevi tālāk!Negodīga līga,sen jau būtu atraduši citur kur startēt un poļiem vidējo..pašcieņas galīgi nav!

  +1 [+] [-]

, 2022-05-01 14:19, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Joprojām nesaprotu,kāda jēga ir tur par kautko cīnīties pie poļiem,ja tāpat kad izcīna,nelaiž tevi tālāk!Negodīga līga,sen jau būtu atraduši citur kur startēt un poļiem vidējo..pašcieņas galīgi nav!
kur citur? Ir kāda alternatīva?

     [+] [-]

, 2022-05-01 16:02, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: kur citur? Ir kāda alternatīva?
Sviedrus vinnēt arī būtu prestižs!