Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžuks un Ļebedevs - caur Debrecenu uz finālu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Puodžuks un Ļebedevs - caur Debrecenu uz finālu
Ķasts Puodžuks (pa kreisi) un Andžejs Ļebedevs (pa labi) pirms diviem gadiem bija Eiropas vicečempioni pāriem, bet šodien atkal centīsies tikt finālā.

2012. gada Eiropas vicečempioni spīdvejā pāriem Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs šodien Debrecenas mototrekā Ungārijā cīnīsies par iekļūšanu finālā. Sacensību sākums - plkst. 15 pēc Latvijas laika. Lai tiktu finālā, jāiekļūst starp trim labākajiem pāriem.

Uzdevums ir pat ļoti reāli paveicams un Latvijas pāri arī uzskata par vienu no favorītiem šajās sacensībās. Krievijas rindās brauks Artjoms Laguta un Deniss Gizatuļins (rezervē - Vitālijs Belousovs) un krievus uzskata par galvenajiem favorītiem. Par trešo finālisti uzskata Ungāriju, kuras rindās ir labi un spēkos apmēram līdzvērtīgi braucēji - Jozefs Tabaka un Norberts Magoši (rezervē - Rolands Benko).
Vēl Debrecenā startēs Slovēnijas, Itālijas un Slovākijas spīdvejisti. Slovēņiem nebūs Mateja Žagara, nevar teikt, ka Matičs Voldrihs, Marks Gregoričs un Samo Kukovica ir nepazīstami braucēji, taču tie ir klasi zemāka līmeņa braucēji nekā Žagars. Slovākijai ir pagājušā gada Eiropas čempions Martins Vaculiks, taču nepazīstami ir abi pārējie braucēji. Jauni un mazpazīstami spīdvejisti ir Itālijai.
Pirmie trīs pāri no Debrecenas pievienosies četru valstu pāriem, kas jau ir finālā - Ukrainas, Vācijas, Polijas un Čehijas spīdvejistiem. Jau 10. maijā Landshutā (Vācija) "Best Pairs Cup" 2. posma sacensības...

Jau sestdien Andžejam Ļebedevam jābrauc Štrālzundē (Vācija) pasaules junioru čempionāta pusfinālā, no kura finālā iekļūs tikai pirmie pieci, bet pretendenti ir vismaz desmit (Loktajevs, Čalovs, Porsings, Pavļickis, Bellego, Gomuļskis, Berntzons, Miliks, Mihelsens...), savukārt svētdien otro šīs sezonas maču Polijas NICE spīdveja līgā aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve", kas savā mototrekā uzņems Lodzas komandu "Orzel". Spraiga spīdveja nedēļas nogale.