Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un Puodžuks uzvar Debrecenā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un Puodžuks uzvar Debrecenā
Andžejs Ļebedevs (brauciena vadībā) Eiropas pāru čempionāta pusfinālā Debrecenā ieguva 15 no 18 iespējamajiem punktiem.

Andžejs Ļedebevs un Ķasts Puodžuks uzvarēja Eiropas čempionāta pufinālā spīdvejā pāriem Debrecenas mototrekā Ungārijā un iekļuva finālā. Vēl finālā tika arī Krievijas un Ungārijas spīdveja pāri.

Sacensības Debrecenā sākās ar dažādiem piedzīvojumiem - tās sākās pēc plkst. 15 pēc Latvijas laika, bet beidzās tikai pēc vairāk nekā trim stundām. Pēkšņi uznākušais īslaicīgais, bet stiprais lietus padarīja mototreku braukšanai nelietojamu, nācās vairāk nekā stundu gaidīt, kamēr novada ūdeni un sagatavo mototreku braukšanai. Mums tas varbūt bija arī labi, jo pirmajos divos braucienos Ļebedevs uzvarēja, toties Puodžuks izstājās motocikla defekta dēļ un 5:1 vietā gan pret itāļiem, gan pret ungāriem nācās samierināties ar 3:3. Tālāk, par laimi, tamlīdzīgu ķibeļu nebija.
Krievijas pāri (Artjoms Laguta tomēr nestartēja) Deniss Guzatuļins un Vitālijs Belousovs uzvarējām ar 4:2 (Puodžuks pirmais, Ļebedevs - trešais), tad mūsējie "atveda" Eiropas čempionu Martinu Vaculiku un slovākus pārspējām ar 5:1, bet pamatsacensību pēdējā braucienā ar 5:1 tika uzvarēja arī Slovēnija.
Latvija jau bija nodrošinājusi sev vietu finālā, bet vēl pēdējā braucienu sērijā vajadzēja sadalīt vietas. Mums bija 20 punktu, bet Krievijai - 19 punktu un duelī starp mūsu un krievu spīdvejistiem izšķīrās, kam būs pirmā vieta - Ļebedevs uzvarēja, Puodžuks izstājās motocikla defekta dēļ un 3:3 braucienā deva mums uzvaru pusfinālā. Trešo vietu un pēdējo vietu finālā ieguva ungāri, kuri ar 4:2 pārspēja slovēņus.
Andžeja Ļebedeva rēķinā 15 punktu (vairāk nekā jebkuram citam), Ķastam Puodžukam - 8 punkti (trīs izstāšanās!).

Eiropas pāru čempionāta fināls spīdvejā risināsies 13. septembrī Divišovas mototrekā Čehijā. Tajā bez Latvijas, Krievijas un Ungārijas startēs arī Polija, Ukraina, Čehija un Vācija.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-01 22:00, pirms 10 gadiem
malachi
truukst daudz favoriitu ir pat iespeejas paciiniities par labaam vietaam