Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera jau šobrīd būtu gatavs startēt WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera jau šobrīd būtu gatavs startēt WRC
Kalle Rovanpera
Foto: RallySport Mag

2016. gadā kļuvis par Latvijas čempionu rallijā, soms Kalle Rovanpera jau šobrīd būtu gatavs pārsēsties WRC klases mašīnā un veiksmīgi startēt pasaules čempionātā, uzskata britu pilots Elfins Evanss.

Aizvadītais gads Rovanperam bijis progresa pārbagāts - aizvadot pirmo sezonu ar R5 klases mašīnu, viņš visai pārliecinoši sakāva pieredzējušo Jāni Vorobjovu un kļuva par Latvijas čempionu rallijā LRC1 grupā. Tāpat nesen Rovanpera pirmo reizi sacensībās startēja ar WRC mašīnu, piedaloties "Bettega Memorial" rallijā Itālijā, kur spēja būt viens no ātrākajiem.

Arī Elfins Evanss, kurš ir 2016. gada Lielbritānijas čempions un trešās vietas ieguvējs WRC2 pasaules čempionātā, startēja šajās sacensībās, finālā līdz trim uzvarām uzveicot Rovanperu ar rezultātu 3:1.

"Godīgi sakot, finālā viņš mani nepārsteidza – es biju pārsteigts par viņa ātrumu iesildīšanās braucienos, kur viņš bija pats ātrākais," stāsta Evanss, kurš startē "M-Sport" komandas sastāvā un iepriekš braucis arī WRC klasē. "Nav noslēpums, ka viņš daudz trenējas braukšanā, bet 16 gadu vecumā iesēsties WRC mašīnā un spēt pabraukt tik ātri – tas liecina par ļoti lielu talantu. Es pats tajā vecumā vēl tikai sapņoju par iespēju braukt ar WRC auto."

Nākamgad Rovanpera plāno turpināt braukt Latvijas rallija čempionātā, kā arī iespēju robežās gūt pieredzi ārvalstīs. Tā kā viņam vēl nav 18 gadi, daudzās valstīs sportists nevar startēt rallijā. Evanss tikmēr uzskata, ka somu pilots jau šobrīd varētu braukt pasaules čempionātā, jo ir tam gana labi sagatavojies un arī talanta netrūkst.

"Viņš vēl ir par jaunu, lai startētu daudzās valstīs, un līdz ar to viņa lielākās grūtības ir atrast iespēju gūt pieredzi," atzīst Evanss. "Ir svarīgi, lai viņš varētu startēt ne tikai Somijā un Latvijā, bet es nešaubos, ka jau šobrīd viņš būtu gatavs braukt ar WRC mašīnu. Neticami, bet viņš ir tik jauns. Kad pats sāku startēt, daudzi uzsvēra to, cik jauns esmu, bet viņš izskatās vēl krietni jaunāks nekā es tolaik."

Izmantotie resursi:
Autosport