Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Roberts Vītols turpinās cīņu par kopvērtējuma medaļām Lielbritānijas rallijkrosā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Roberts Vītols turpinās cīņu par kopvērtējuma medaļām Lielbritānijas rallijkrosā
Roberts Vītols. Foto: Fueltopia.co.uk

Svētdien un pirmdien Lielbritānijā, Pembrijas trasē, tiks aizvadīti Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta nākamie posmi. Uz starta Supercar klasē atkal stāsies Roberts Vītols, bet debiju britu čempionāta Junior klasē piedzīvos Roberta jaunākā māsa Laura.

Roberts Vītols pēc veiksmīgas pirmās nedēļas nogales Supercar čempionātā bija izvēles priekšā – turpināt “nejauši” sākto cīņu par kopvērtējuma medaļām vai meklēt citus risinājumus sezonas aizvadīšanai. Atgādinām, ka Roberts startēja čempionāta pirmajā posmā Lidenhilā, jo iepriekšējā sezonā kā Super 1600 klases čempions bija saņēmis balvā apmaksātu sacīksti Supercar ieskaitē. Debija izvērtās šokējoši, jo Vītols guva uzvaru šajā posmā. Tajā nedēļas nogalē notika arī otrais posms, kurā ātrums auga, taču lielo slodzi nespēja turēt daudz pieredzējusī automašīna.

Pembrijā Vītols atkal sēdīsies tajā pašā Citroen C4, turpinot cīņu par britu medaļām. Pašlaik kopvērtējumā viņš ir ceturtajā vietā, tikai sešu punktu attālumā no kopvērtējuma līdera Marka Donelija.

Ja Provento Racing un Vītolu ģimenes lēmums turpināt iesākto cīņu Supercar īpaši nepārsteidza, tad fakts, ka latvieši uz Pembriju dodas jau ar diviem pilotiem, gan! Suzuki Swift Junior klasē cīņai gatavojas Laura Vītola, kurai līdz šim nav pieredzes salonauto cīņās un krosā kopumā. Pirms dažām nedēļām Laura aizvadīja izmēģinājumus ar CK 125 klases kroskartu, bet, kad kļuva reāls Lielbritānijas plāns, Vītola sēdās salonmašīnā, veicot pirmos soļus sporta braukšanā. Tā kā debijas sacīkste tiks aizvadīta Lielbritānijā, viens no treniņa elementiem bija sēdēt blakus Robertam labajā pusē, un ar kreiso roku slēgt pārnesumus – labās puses stūrēšanas imitācija.

Jāatzīmē, ka šo ideju – Lauras startu – vairāk veicināja Pīters Gvinns, kura komandā savulaik Junior klasē debitēja Roberts. Britu speciālists izteica piedāvājumu Lauras virzienā, uz ko Vītoli minstinājās un prasīja laiku apdomai. Taču Gvinns atbildējis, ka nevajag tērēt laiku apdomāšanai, tā vietā vajag darīt to, ko visi iesaistītie patiesībā vēlas. Pēc neilga laika no Lielbritānijas atnāca fotogrāfijas, kurās uz oranža Suzuki jau uzlīmētas Provento uzlīmes un logā ielīmēts jaunās autosportistes vārds. Latvijas pusei atkāpšanās ceļi tika nogriezti.

Pembrijā svētdien čempionāta trešais, pirmdien – ceturtais posms. Supercar klasē pieteikti astoņi dalībnieki, bet Junior klasē – deviņi sportisti.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv