Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke līderis Somijā, Ožjē un Tanaks starp neveiksminiekiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīke līderis Somijā, Ožjē un Tanaks starp neveiksminiekiem
Kriss Mīke Somijas WRC posmā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kamēr ziemeļīrs Kriss Mīke no "Abu Dhabi Total World Rally Team" atrodas līderpozīcijas pasaules rallija čempionāta posmā Somijā, igaunis Ots Tanaks un francūzis Sebastjēns Ožjē zaudējuši laiku un iespēju sacensties par uzvaru.

Mīke, kurš WRC posmos nav startējis kopš maijā Portugālē gūtās uzvaras, vadību Somijā pārņēma jau piektdienas sākumā, dienas laikā uzvarēja četros ātrumposmos un šobrīd ir 18 sekundes priekšā "Volkswagen Motorsport" pārstāvim Jari-Mati Latvalam. Rīta pusē Latvala pret valni pārsita riepu, kas viņam maksāja aptuveni 15 sekundes, līdz ar to soms varēja būt tuvāk līderim, ja vien nebūtu pieļāvis šādu kļūdu.

Trešo pozīciju ieņēma pašreizējais pasaules čempions un sezonas līderis Sebastjēns Ožjē, kad trīs ātrumposmus pirms dienas beigām franču pilots iebrauca grāvī. Tika zaudētas apmēram 16 minūtes un arī cerības uz labu rezultātu. Droši var teikt, ka jau sesto posmu pēc kārtas "Volkswagen Motorsport" zvaigzne paliks bez uzvaras.

Pieļaujot kļūdu, trešo vietu pazaudēja arī Andreass Mikelsens, kurš ir sezonas vicelīderis. Norvēģis gan nezaudēja daudz laika un atkritis vien aiz "Hyundai Motorsport" komandas braucēja Tjerī Noivila, kurš šobrīd trešais. Abus šķir tikai nedaudz vairāk par sekundi, bet no līdera Mīkes šie piloti atpaliek jau vairāk par 40 sekundēm.

Ots Tanaks bija kļuvis par līderi, kad piektajā ātrumposmā viņa mašīna taisnē izslīdēja. Kaut kas bija salūzis, un šo problēmu neizdevās novērst arī pirms nākamā "dopa", vien tam sekojošajā servisa parkā. Lai gan Tanaks uzvarēja trīs ātrumposmos, viņš līderim zaudē jau 1 minūti un 14 sekundes, ieņemot tikai astoto vietu.

WRC2 klasē samērā pārliecinošā vadībā soms Esapeka Lapi. Viņa tuvākie sekotāji Tēmu Suninens un Pontuss Tidemands atpaliek jau vairāk par 40 sekundēm.

Lai gan piektdien tika veikti 11 ātrumposmi, bet sestdien gaida astoņi, tieši šī būs garākā diena "Neste Rally Finland" sacensībās, jo ar laika kontroli būs jāaizvada kopumā vairāk nekā 150 kilometri.

Somijas WRC posma rezultāti pēc SS12

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kris MeekeCitroën DS3 WRC1:13:22.2
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+18.1
3.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+44.3
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+45.4
5.Craig BreenCitroën DS3 WRC+53.8
6.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+58.2
7.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+1:02.9
8.Ott TänakFord Fiesta RS WRC+1:14.4
9.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC+1:22.6
10.Esapekka LappiŠkoda Fabia R5+2:01.8

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...