Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc trim posmiem vadībā igaunis Āva

Pēc trim posmiem vadībā igaunis Āva
Pagaidām Īrijas rallija līderis Urmo Āva
Foto: www.worldrallypics.com

Pēc Īrijas rallija aizvadītajiem trīs ātrumposmiem par līderi izvirzījies mūsu igauņu kaimiņš Urmo Āva, kurš par 6,7 sekundēm apsteidz Sebastienu Lēbu, kurš šeit uzvarēja pirms diviem gadiem.

Piektdiena pirmais posms iesākās ar 22 kilometrus garu posmu. Šajā posmā paveicās tiem, kas bija uzlikuši ziemas apstākļiem paredzētās riepas, jo vietām bija sniegs un tas ļāva braukt ātrāk nekā citiem. Pēc pirmā posma pārliecinoši ātrākais bija Ford komandas braucējs Jari Mati Latvala, kurš par 17 sekundēm apsteidza Āvu, bet par 27 sekundēm Neilu Makšeju, kurš brauca ar N4 grupas ''Proton Satria S2000'' automašīnu! Lēbs Latvalam pirmajā posmā zaudēja 42 sekundes.

Otrajā posmā vairs sniega nebija un šajā posmā uzvarēja jau Lēbs, kurš par 2,4 sekundēm apsteidza Āvu. Tikmēr neveiksmīgi šis posms izvērtās Latvalam, kurš pārsita divus riteņus un no rallija izstājās.

Arī rīta trešajā posmā uzvarēja Lēbs, kurš šoreiz Āvu apsteidza par 15 sekundēm. Kopvērtējumā līderis joprojām ir Āva, kurš par 6,7 sekundēm apsteidz Lēbu, bet par 30,9 Miko Hirvonenu.

Pēcpusdienā sportisti atkārtoti veiks šos trīs posmus, bet pašā vakarā sportisti veiks vēl divus posmus, kuri norisināsies tumsā.

Īrijas rallija rezultāti pēc trīs posmiem

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.U.ĀvaFord Focus RS WRC 0836:26.0
2.S.LēbsCitroen C4 WRC+6.7
3.M.HirvonensFord Focus RS WRC 08+30.9
4.D.SordoCitroen C4 WRC+36.9
5.H.SolbergsFord Focus RS WRC 08+55.4
6.K.RautenbahsCitroen C4 WRC+1:26.2

Izmantotie resursi:
wrc.com