Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vadībā "Citroen", Āva iebrauc grāvī

Vadībā "Citroen", Āva iebrauc grāvī
Sebastiens Lēbs
Foto: AFP

Pēc Īrijas rallija pirmās dienas pārliecinošā vadībā ir izvirzījušās abas ''Citroen'' komandas ekipāžas. Līderis ir Lēbs, bet viņa komandas biedrs Danijs Sordo, zaudējot 44 sekundes, ir otrais. Igaunis Urmo Āva, kurš vienu brīdi bija līderis, piedzīvoja avāriju.

Jau ziņojām, ka pēc dienas pirmajiem trijiem posmiem vadībā bija izvirzījies igauņu pilots Urmo Āva, kurš par 6,7 sekundēm apsteidz Sebastienu Lēbu. Pēcpusdienā sportisti atkārtoti veica pirmos trīs rīta posmus, un šoreiz tajos ātrākais bija jau Lēbs.

''No rīta negribēju riskēt, bet tagad, kad mums ir īstās riepas, varam braukt ātrāk,'' pēc sestā posma teica Lēbs. Tikmēr ceturtajā un piektajā posmā Āva Lēbam pamanījās zaudēt vairāk par minūti, tādejādi pirms sestā posma atkrītot uz ceturto vietu.

Jāatzīmē, ka visu dienu Īrijā spēcīgi lija lietus, tādejādi daudzās vietās trasē bija lielas peļķes, kas daudziem pilotiem lika sagriezties un pat izstāties. Viņu vidū bija arī Āva, kurš, iebraucot vienā peļķē, zaudēja saķeri ar ceļu un ieslīdēja grāvī. Lai arī skatītāji pēc 20 minūšu ilgas cīņas Āvu dabūja atpakaļ uz ceļu, igauņu sportists nolēma tālāk vairs nebraukt. (Ja viņš finišētu, viņš līderim zaudētu vairāk par 20 minūtēm, bet, ja viņš izstātos uzreiz, tad viņam par katru neveikto posmu piešķirtu piecas soda minūtes. Par cik atlika veikt vēl trīs posmus, viņam bija izdevīgi izstāties uzreiz, jo tādejādi viņš saņemtu tikai 15 minūšu sodu – aut.).

Un Āvam paveicās, jo pēdējos divus posmus atcēla, jo vēl joprojām spēcīgi lija lietus.

Rīt pilotiem būs jāaizvada seši posmi.

Īrijas rallija rezultāti pēc pirmās dienas

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Sebastien LoebCitroen1:09:35.2
2.Dani SordoCitroen+44.4
3.Mikko HirvonenFord+1:04.8
4.Henning SolbergFord+3:09.4
5.Conrad RautenbachCitroen+4:18.3
6.Sebastien OgierCitroen+4:23.2
7.Chris AtkinsonCitroen+4:51.2
8.Matthew WilsonFord+4:56.0
............
11.Urmo AavaFord+6:00.2
27.Jari Mati LatvalaFord+21:10.2

Izmantotie resursi:
wrc.com