Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē svarīgo nedēļas nogali Korsikā sāk ar uzvaru "shakedown" sesijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē svarīgo nedēļas nogali Korsikā sāk ar uzvaru "shakedown" sesijā
Sebastjēns Ožjē
Foto: wrc.com

Ar treniņbraucieniem jeb "shakedown" sesiju šodien Korsikā startēja pasaules rallija čempionāta 11. posms. Tā kā iepriekšējo ralliju Ķīnā atcēla, WRC cīņas atkal būs iespējams vērot pēc gara, pusotra mēneša pārtraukuma.

Ātrāko laiku treniņā, kas notika 5.4 km garā ātrumposmā, sasniedza "Volkswagen Motorsport" sportists Sebastjēns Ožjē, kurš bija 0.8 sekundes ātrāks par komandas biedru Jari-Mati Latvalu. Abi viņi labākos rezultātus uzrādīja savos pēdējos mēģinājumos, taču, kamēr Ožjē ātrumposmu izbrauca trīs reizes, Latvala trasē devās piecas reizes.

Jau šajā posmā - savai dzimtenei Francijai piederošajā Korsikas salā Ožjē ir iespēja ceturto sezonu pēc kārtas un ceturto reizi karjerā kļūt par pasaules čempionu. Četrus posmus pirms sezonas beigām viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Andreasu Mikelsenu sastāda 59 punktus.

Trešais ātrākais "Sorbo Ocagnano" testu ātrumposmā bija Kriss Mīke. "Citroen" rūpnīcas atbalstītās "Abu Dhabi Total World Rally Team" vienības braucējam šis būs tikai piektais starts sezonā, bet viņš uzvarējis pēdējos divos rallijos, kuros startējis - Portugālē un Somijā. Tur Mīkem bija priekšrocības uz grants seguma, jo zemās kopvērtējuma pozīcijas dēļ bija izdevīga starta pozīcija, bet šoreiz visiem iespējas vienlīdzīgas.

Korsikas rallijs būs otrās sacensības pēc kārtas, kā arī trešās šajā sezonā, kas notiek pa asfalta segumu. Iepriekšējos divos asfalta rallijos Montekarlo un Vācijā uzvarēja Ožjē, kurš arī šajā nedēļas nogalē ir favorīts.

Sacīkstes risināsies trīs dienas. Piektdien un sestdien notiks pa četriem ātrumposmiem, bet svētdien - vēl divi. To kopējais garums - 390 kilometri.

Korsikas rallija "shakedown"

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC3:51.7
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC3:52.5
3.Kris MeekeCitroen DS3 WRC3:53.1
4.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC3:53.4
=Dani SordoHyundai i20 WRC3:53.4
=Craig BreenCitroen DS3 WRC3:53.4
7.Hayden PaddonHyundai i20 WRC3:55.0
8.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC3:55.5
9.Ott TänakFord Fiesta RS WRC3:56.0
10.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC3:57.0

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...