Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks cīņu par pirmo WRC uzvaru sāk pārliecinoši

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks cīņu par pirmo WRC uzvaru sāk pārliecinoši
Ots Tanaks
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Jiveskilē tika aizvadīts pasaules rallija čempionāta Somijas posma pirmais ātrumposms, kurā labāko laiku sasniedza igaunis Ots Tanaks un norvēģis Andreass Mikelsens. Viņiem dalīta pirmā vieta "Neste Rally Finland" ievadā.

"Dmack World Rally Team" pilots Tanaks un Mikelsens no "Volkswagen Motorsport II" vienības 2.31 km garo superspeciālo ātrumposmu "Harju 1" veica 1 minūtē un 45.9 sekundēs.

Daļēji jokojot, Tanaks ceturtdienas izskaņā sacīja: "Polijā mēs nepastrādājām pietiekoši smagi, tāpēc šeit ir jāstrādā smagāk. Mēģināšu šo pārvērst par perfektu nedēļas nogali."

Atgādinām, ka Polijas WRC posmā Tanaks bija pārliecinošs līderis, kad priekšpēdējā ātrumposmā plīsusi riepa nozīmēja atkrišanu uz otro pozīciju. Finišēdams otrais, Tanaks vienalga sasniedza savas karjeras augstāko rezultātu un nosolījās Somijā cīnīties par pirmo uzvaru.

Trešo vietu, atpaliekot nieka 0.1 sekundi, pēc ceturtdienas iesildīšanās cīņas Jiveskilē, kas vairāk bija šovs skatītājiem, ieņem sezonas līderis Sebastjēns Ožjē, kurš šonedēļ pēc pieciem ne tik spožiem posmiem mēģinās kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Sacensības Somijā notiks šodien, rīt un parīt. Kopumā pasaules čempionāta astotajā posmā sportistiem jāveic 24 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīs 333 km. Piektdienas plānā ir 11 ātrumposmi, un ar laika ieskaiti sportistiem jāveic 156 km.

"Neste Rally Finland" rezultāti pēc SS1

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ott TänakFord Fiesta RS WRC1:45.9
=Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+0.0
3.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC+0.1
4.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+1.2
5.Kris MeekeCitroën DS3 WRC+1.9
6.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+2.1
7.Craig BreenCitroën DS3 WRC+2.8
8.Kevin AbbringHyundai i20 WRC ’16+2.9
9.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+3.0
10.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+3.2

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...