Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vilsons: "Bija nepieciešami vairāk nekā 16 gadi, lai šis darījums īstenotos"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vilsons: "Bija nepieciešami vairāk nekā 16 gadi, lai šis darījums īstenotos"
Lēbs testos. Foto: Julien Pixelrallye

M-Sport boss Malkolms Vilsons ir priecīgs, ka beidzot ir parakstījis līgumu ar deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu. Šis process esot ildzis 16 gadus.

Lēbs pievienosies britu komandai, lai nākamajā mēnesī piedalītos sezonas atklāšanas WRC posmā Montekarlo rallijā, kur viņš brauks ar ceturto ''Ford Puma'' automašīnu kopā ar Kreigu Brīnu, Gasu Grīnsmitu un Adrienu Formo.

Pagaidām līgums noslēgts tikai uz vienu posmu, taču ir zināms, ka varētu sekot vēl daži ralliji.

Līguma parakstīšana ar deviņkārtējo pasaules rallija čempionu ir nozīmīgs brīdis M-Sport dibinātājam Vilsonam, kurš atklāja, ka sākotnēji mēģinājis parakstīt līgumu ar Lēbu savā Ford komandā jau 2005. gadā. Tobrīd Lēbs bija izcīnījis vienu čempiontitulu (2004.gadā) ar ''Citroën Xsara WRC'' automašīnu. Vilsons šo vienošanos raksturoja kā "fantastisku rezultātu" savai komandai, kas gatavojas uzsākt WRC jauno Rally1 hibrīda laikmetu.

''Attiecībā uz Lēbu biju tuvu tam, lai noslēgtu ar viņu līgumu 2005. gadā, bet diemžēl toreiz mums neizdevās to īstenot," iesāk Malkolms Vilsons. ''Tomēr līdz ar jauno 2022. gada Rally1 noteikumu ieviešanu un pēc diskusijām ar Red Bull mēs abi uzrunājām Sebu, lai noskaidrotu, vai viņš būtu ieinteresēts izmēģināt jaunās automašīnas. Viņš bija ieinteresēts, viņš to izdarīja un tagad mēs atrodamies situācijā, kad varam paziņot, ka nākamgad viņš startēs mūsu komandā.''

"Tas ir fantastiski, ka M-Sport komandai varam piesaistīt tik pieredzējušu braucēju, un es nešaubos, ka viņš joprojām spēj sasniegt fantastiskus rezultātus, kā arī viņš būs mentors citiem mūsu braucējiem. Bija nepieciešami vairāk nekā 16 gadi, lai šis darījums īstenotos, taču ir lieliski redzēt, ka tas beidzot ir noticis."

Tikpat priecīgs par Lēba pievienošanos komandai ir M-Sport vadītājs Ričards Milleners, kuram iepriekš bija iespēja strādāt kopā ar Sebastjanu Ožjē, kurš M-Sport 2017. un 2018. gadā palīdzēja izcīnīt divus čempiontitulus. ''Savā rallija karjeras posmā esmu vēl diezgan agrīnā stadijā, taču man ir neticami paveicies, ka pēdējos gados esmu strādājis kopā ar dažiem neticamiem braucējiem, taču iespēja strādāt kopā ar Lēbu ir kaut kas tāds, par ko nekad nebiju domājis, ka tā notiks. Zinu, ka es un komanda darīsim visu iespējamo, lai viņu uzņemtu komandā un dotu viņam vislabākās iespējas sasniegt vislabākos rezultātus," saka Ričards Milleners.