Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu komandas pilots ātrākais Kanāriju salu ERČ rallija kvalifikācijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu komandas pilots ātrākais Kanāriju salu ERČ rallija kvalifikācijā
Miko Marčiks

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) noslēdzošā posma Kanāriju salu rallija kvalifikācijā ātrāko laiku ceturtdien uzrādīja latviešu SRT komandas pilots Miko Marčiks, kamēr ļoti lēns bija ERČ kopvērtējuma līderis Aleksejs Lukjaņuks.

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies ERČ sezona. Ar treniņiem un kvalifikācijas ātrumposmu ceturtdienas pēcpusdienā startēja Kanāriju salu ERČ rallijs. Vispirms tika aizvadīti divi treniņbraucieni, pēc kuriem sekoja kvalifikācija, pēc kuras 15 ātrākie braucēji varēja sev izvēlēties starta vietu sacensību pirmajai dienai.

Abos treniņos ātrākais bija latviešu SRT komandas pilots Miko Marčiks, kurš vēlāk bija ātrākais arī kvalifikācijā. Tieši Marčiks vēlāk kā pirmais izvēlējās sev starta vietu sacensību pirmajai dienai, un polis izvēlējās startēt no 12.pozīcijas. Otro vietu kvalifikācijā izcīnīja īru sportists Kreigs Brīns, kurš poļu braucējam zaudēja 0,7 sekundes. Trešais bija mājinieks Hosē Suarezs. Ceturto ātrāko laiku uzrādīja iepriekšējā ERČ posma uzvarētājs Andreas Mikelsens, bet septītā vieta Oliveram Solbergam.

Neveiksmīgs Kanāriju salu ERČ rallijs iesākās ERČ kopvērtējuma līderim Aleksejam Lukjaņukam. Treniņos krievu braucējs spēja uzrādīt vien astoto un 13.vietu, taču kvalifikācijā Lukjaņuks uzrādīja vien 34.ātrāko rezultātu, līderim zaudējot 14 sekundes. ERC2 klasē krievu braucējs Dmitrifs Feofanovs, kurš startē ar latviešu komandas Prospeed atbalstu, piecu braucēju konkurencē palika piektais.

Kā vēlāk atklāja sportists, tad pirms kvalifikācijas ātrumposma par neatļautu riepu sildīšanu uz koplietošanas ceļa viņu apturēja policija. Pēc kvalifikācijas krievu braucējs atzina, ka viņam nebija noskaņojums veikt šo posmu pilnā ātrumā, kā arī viņa ekipāža centās taupīt riepas rallijam. Tieši riepu izvēle būs viena no atslēgām labam rezultātam šajā rallijā. Tāpat krievu braucējs piebilda, ka arī mašīnai regulējumi nebija pareizākie.

Jāpiebilst, ka 2017. un 2018.gadā šajā rallijā uzvaru svinēja tieši Lukjaņuks.

Jāpiebilst, ka līderu starta izvēle pirmajai dienai ir atšķirīga. Ja Marčiks izvēlējās startēt no 12.pozīcijas un Brīns no 15.vietas, tad, piemēram, Mikelsens rīt trasē dosies pirmais, bet Solbergs – piektais.

Pirms šī posma līderis absolūtajā ieskaitē ir Aleksejs Lukjaņuks, kuram 27 punktus zaudē Olivers Solbergs. Tieši šie braucēji arī cīnīsies par čempiontitulu. Sīva cīņa solās būt ERČ 1 Junior klasē, kur līderis ir Gregoirs Munsters, bet tikai vienu punktu viņam zaudē Olivers Solbergs. Šie abi piloti cīnīsies par galveno balvu – 100 000 eiro vērtu finansiālo atbalstu diviem ERČ posmiem 2021.gadā.

Pavisam kopā uz starta, ieskaitot Spānijas rallija čempionāta dalībniekus, izies gandrīz 100 ekipāžas (ERČ ieskaitē startēs 45), kurām būs jāveic 17 ātrumposmi (201 km). Piektdien, kad tiks aizvadīta sacensību pirmā diena, sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (98 km).

Kvalifikācijas rezultāti

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Marczyk M.Škoda Fabia Rally2 evo00:01:54.432
2.Breen C.Hyundai i20 R5+00.752
3.Suárez J.Škoda Fabia Rally2 evo+00.863
4.Mikkelsen A.Škoda Fabia Rally2 evo+00.959
5.López J.Citroën C3 R5+01.104
6.Solans N.Škoda Fabia Rally2 evo+01.169
7.Solberg O.Volkswagen Polo GTI R5+01.523
8.Llarena E.Citroën C3 R5+01.803
9.Bonato Y.Citroën C3 R5+01.993
10.Cruz E.Ford Fiesta Rally2+02.109