Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijā "Latvija 2010" uzvar Vasaraudzis / P.Spredzis, otrais - Vorobjovs / Zicāns

Rallijā "Latvija 2010" uzvar Vasaraudzis / P.Spredzis, otrais - Vorobjovs / Zicāns
Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis
Foto: Raimonds Volonts (www.v4motors.lv)

Par rallija "Latvija 2010" uzvarētāju šodien kļuvusi Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža ekipāža, kura par vairāk nekā divām minūtēm apsteidza Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžu.

Pēc rallija "Latvija 2010" pirmās dienas pirmā ātrumposma vadībā bija izvirzījusies Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža ekipāža, kura par 0,3 sekundēm apsteidza Anda Neikšāna/Māra Jēkabsona ekipāžu. Trešie pēc pirmās dienas bija Māris Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Otrajā dienā pilotiem bija jāveic astoņi grants ātrumposmi Kuldīgas rajonā. Otrās dienas pirmajā dopā ātrākie bija Vasaraudzis un Kisiels, bet trešais otrajā dopā bija soms Tonijs Gārdemaisters, kurš arī kopvērtējumā no 17. vietas pakāpās uz 3. pozīciju. Jāatzīmē, ka, neskatoties uz ne visai ātro mašīnu, soms demonstrēja lielisku braukšanu, tādējādi priecējot tos cilvēku tūkstošus, kuri ātrumposmus skatījās klātienē. Lēnas šīs dienas pirmajā dopā bija abas "LMT rallija komandas" ekipāžas, kuras attiecīgi uzrādīja sesto (Andis) un astoto (Māris) laiku. Arī trešajā dopā ātrākās bija "Skandi Rally Team" ekipāžas. Trešo ātrāko laiku uzrādīja Gārdemaisters, kurš kopvērtējumā savu pārsvaru pār Vorobjovu palielināja līdz 3,77 sekundēm. Tikmēr neveiksmīgs šis dops bija Mārim Neikšānam, kurš kļūdījās un zaudēja 13 minūtes.

Ceturtais ātrumposms norisinājās Kuldīgā, un tajā atkal visātrāko laiku uzrādīja Vasaraudža ekipāža. Otrā, zaudējot četras sekundes, palika Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāža. Pēc šiem trijiem nobrauktajiem posmiem piloti devās uz servisa parku.

Pēc servisa parka pilotiem bija jāveic pieci ātrumposmi. Piektajā dopā nepārspēts palika Vasaraudzis, kuram sekoja Kisiels un Gārdemaisters. Arī sestajā dopā pirmās trīs vietas ieņēma Vasaraudzis, Kisiels un Gārdemaisters, tādējādi atraujoties no saviem konkurentiem. Septītajā dopā tehniskas problēmas piemeklēja Kisiela ekipāžu, kura kopvērtējumā no otrās vietas atkrita uz ceturto pozīciju.

Astotajā dopā tehnika turpināja niķoties Kisielam, kurš Vasaraudzim zaudēja gandrīz minūti. Arī Gārdemaisters tehnisku problēmu dēļ pamanījās zaudēt 37 sekundes, kas kopvērtējumā viņu no otrās vietas atsvieda uz trešo. Arī pēdējā rallija "Latvija 2010" ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja Vasaraudzis, kurš tādējādi izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otro vietu saglabāja Vorobjovs, bet trešajā pozīcijā ierindojās Gārdemaisters, kurš šajā rallijā brauca ne ar to jaunāko automašīnu. Ceturtais, zaudējot somu pilotam tikai 0,88 sekundes, palika Svilis/ Aizsilnieks. 2WD klasē uzvarēja Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš ("Toyota Corolla").

Latvijas čempionāta cīņās A Plus grupā par Latvijas čempioniem kļuva Vasaraudzis/Spredzis, bet jau pirms sacīkstes N4 klases čempiontitulu bija nodrošinājuši Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals.

2WD grupā uzvaru izcīnīja Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, pārspējot Kasparu un Zitu Īles. Trešo vietu sasniedza Krievijas sportisti Dmitrijs Mjačins/Staņislavs Fuziks. Latvijas čempionāta cīņas noslēdzās ar lietuviešu Roka Kvaraciejus/Marjusa Samuoļa uzvaru.

Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējā posmā uzvaras klasēs guva Arvis Arums/Arnis Krasovskis (4WD+), Normunds Orlovs/Jānis Kollis (1600+), Didzis Blūms/Aigars Rencis (4WD), Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs (1600), kā arī jau sestdien uzvaru izcīnījušie Road klases pārstāvji Māris Freibergs/Edgars Trūps.

Labākais juniors rallijā „Latvija 2010” pilnpiedziņas vērtējumā bija lietuvietis Dominiks Butvils, bet vienas ass piedziņas automašīnu vērtējumā – cits Lietuvas sportists Roks Kvaraciejus. Ceļojošo Aleksandra Karamiševa kausu par uzvaru čempionāta pēdējā posma pēdējā ātrumposmā guva Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis.

Rallija "Latvija 2010" rezultāti

VietaEkipāžaMašīnaLaiks
1.Ivars Vasaraudzis/Pēteris SpredzisMitsubishi Lancer WRC56:56.68
2.Jānis Vorobjovs/Guntars ZicānsMitsubishi EVO X+2:14.55
3.Toni Gardemeister/Tapio SuominenMitsubishi EVO IV+2:45.69
4.Mārtiņš Svilis/Aivis AizsilnieksMitsubishi EVO VIII+2:46.57
5.Olexandr Saliuk/Pavlo CherepinMitsubishi EVO IX+3:37.45
6.Raimonds Kisiels/Arnis RonisMitsubishi Lancer WRC+3:40.55
7.Jānis Feldmanis/Anrijs JesseMitsubishi EVO X+3:45.36
8.Rokas Lipeiķis/Inga LipeikytėMitsubishi EVO VIII+3:57.35
9.Dominykas Butvilas/Renatas VaitkevičiusMitsubishi EVO X+4:17.52
10.Gatis Vecvagars/Aivars StoldersMitsubishi EVO VI+4:24.06

     [+] [-]

, 2010-09-26 20:16, pirms 14 gadiem
Šis laikam bija viens no tiem rallijiem,kur braucējiem bija cīņa pašiem ar sevi.Tik daudz visadas neveiksmes, rallija laikā tā arī īsti nebija neviena sīva dueļa no top braucējiem. Man vienīgā intriga bija-vai Ivara WRC izturēs līdz finišam!?Taču laikam ķibeles novērstas.. Prieks,ka Ķilpim gāja tehnika!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-27 00:29, pirms 14 gadiem
Slavas dziesma Vasaraudzim ? Kāpēc tiek pieminēts,ka Gārdemaisteram lēnāks auto,bet ne vārda par Vasaraudža,Kisiela WRC mašīnām,kas tomēr ir galvastiesu pārākas par visu pārējo dalībnieku tehniku.
Pēc raksta šķiet,ka Vasarītim līdzvērtīgu LV nav,ja jau otro vietu liek par vairāk kā 2ām minūtēm .