Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Štrauss: ''Mans uzdevums Kurzemes rallijā būs pārbaudīt ''Fiesta R2'' izturību''

Štrauss: ''Mans uzdevums Kurzemes rallijā būs pārbaudīt ''Fiesta R2'' izturību''
Artis Štrauss pie ''Ford Fiesta R2'' automašīnas stūres
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4Speed

Jau šodien startēs senākais Latvijas autorallija ''Kurzeme'' posms, kurā uz starta stāsies arī vairāki ar ''Autosporta Akadēmiju'' saistīti sportisti. Pirmie trasē dosies ekipāža Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs. Startējot kā trases drošības ekipāža ar starta numuru 02, Artis turpinās testēt ''Ford Fiesta R2'' automašīnu.

''Ford Fiesta R2'' automašīna, ar kādu nākamsezon Latvijas rallija čempionātā piedalīsies šī gada OKartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs, mūsu valstī debitēja jūlijā, kad rallijā ''Latgale” ar to startēja Artis Štrauss. Toreiz Arta uzdevums bija pierast pie mašīnas un izprast tās specifiku. Pāris nedēļas vēlāk Štrauss ar ''Fiesta R2'' startēja Latvijas supersprinta kausa izcīņas trešajā posmā, ierindojoties otrajā vietā 2WD Open klasē, un pēdējā no trim braucieniem esot pārliecinoši ātrākais no vienas ass piedziņas auto pilotiem.

Tagad ''Fiesta R2'' automašīna startēs savās trešajās sacensībās Latvijā. Par gaidāmo Kurzemes ralliju Artis saka šādi: ''Ja Latgalē nedaudz piešāvos mašīnai, tad supersprinta pēdējā braucienā jau mēģināju pabraukt patiešām ātri. Man uzdevums rallijam ''Kurzeme” ir skaidrs – jāmēģina braukt maksimāli agresīvi, jo gribam pārbaudīt ''Fiesta R2'' izturību. Pirms šīm sacīkstēm no ārvalstu sportistiem esam apzinājuši iespējamās ''Fiesta'' ''vājās vietas”, un esam sagādājuši nepieciešamo rezerves daļu komplektu. Tikai braucot agresīvi un pat mēģinot mašīnu tīšām salauzt, ir iespējams uzzināt, pret kuriem mezgliem turpmāk jāizturas saudzīgāk. Tāpat vēlamies izzināt patiesās izmaksas, startējot ar ''Ford Fiesta R2'' Latvijas rallija čempionātā. Tomēr jāatceras, ka ''nulles ekipāžas” pamatfunkcija ir būt drošības mašīnai. Tāpēc, lai arī braukšu agresīvi, lieki neriskēšu.

Jāatzīmē, ka Artis Štrauss pilotēs tikai vienu no piecām ''Ford Fiesta R2'' automašīnām šajā rallijā. Interesantākais pieteikums noteikti ir igaunis Egons Kaurs – šī brīža pasaules rallija čempionāta WRC Academy kategorijas līderis. Viņš trasē dosies ar 29. starta numuru. Ar viņu noteikti vēlēsies cīnīties arī 17 gadus vecais Vasīlijs Grjazins - Latviju pārstāvošais Krievijas rallists ''Fiesta R2'' automašīnā pārsēdīsies no sev ierakstā ''Mitsubishi Lancer Evo 9''. Tāpat pie ''Fiesta R2'' stūres redzēsim arī igauni Otto Tahtu un somu Niko-Peku Nieminenu.

Rallijā ''Kurzeme” uz starta stāsies arī astoņi OKartes Autosporta Akadēmijas dalībnieki – Valts Zvaigzne, Ralfs Sirmacis, Jānis Kārkliņš, Mārcis Ķenavs, Toms Bremze un Arvis Kluss kā piloti, kā arī Dzintars Ramats un Rūdolfs Grahoļskis kā stūrmaņi. N4 klasē, protams, OAA jutīs līdzi Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas pilotiem Andim Neikšānam un Mārim Neikšānam.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, „OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs