Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Valmierā ražos sporta automašīnas

Valmierā ražos sporta automašīnas
Zintis Mezītis
Foto: www.4rati.lv

Šī gada oktobrī tika nodibināts uzņēmums ''Mega Rem Sport'', kas sāks ražot speciāli rallijam sagatavotas automašīnas.

"Esam trīs dibinātāji – es, brālis Zintis un brāļa dēls," stāsta ''Mega Rem Sport'' valdes loceklis Gints Mezītis. "Brālis piedalās autorallija sacensībās kopš 1993. gada un brauc tikai ar žiguļiem, kā arī viņam pieder autoserviss." Pats G. Mezītis ir studējis uzņēmējdarbību un uzņēmumā nodarbošoties ar klientu piesaisti, brālis un brāļa dēls – ar tehniskām lietām. "Katra sporta automašīna tiks ražota atbilstoši Starptautiskās automobiļu federācijas noteikumiem, tāpat tiks ņemti vērā tās valsts noteikumi, kurā mašīna startēs, un arī klienta vēlmes un iespējas. Tas būs individuāls pakalpojums. Nebūs tā: mēs saražojam desmit auto un tad domājam, kam tos pārdot," skaidro G. Mezītis. Viena šāda auto izstrāde izmaksā no 20 000 latu. Prototips – sporta žigulis – prasīja 40 000 latu. "Protams, šādu summu no savas kabatas uzreiz samaksāt nav iespējams. Pirmās automašīnas būvēšanai bija sponsori," stāsta G. Mezītis. "Sākumā paredzam, ka būs viens divi projekti gadā – tas būtu ļoti labi, bet ikdienas naudas pelnīšanai mums vajag kaut ko mazāku, ko varam realizēt ātrāk. Tāpēc uzsāksim stikla šķiedras un karbona kompozītmateriālu ražošanu."

Rallijam paredzētās sporta automašīnas tiek dalītas dažādās grupās atkarībā no to tehniskajiem parametriem. Latvijā uzņēmumam varētu būt kādi četri konkurenti, taču atšķirībā no tiem ''Mega Rem Sport'' ražo citas – 2WD grupas auto. "Latvijā varbūt tam nav perspektīvas, bet mēs skatāmies uz Somiju, Zviedriju, kā arī Ungāriju, Bulgāriju. Tur pieprasījums pēc šā produkta ir lielāks. Ja Latvijā rallija trasē redz žiguli, tad spriež, ka ar šādu tehniku nevar konkurēt ar citu grupu sporta auto. Taču tas ir maldīgi. Jāsaprot, ka te no žiguļa tik vien kā tā bundža," norāda G. Mezītis.

''Mērķis ir viena divu gadu laikā visu ražošanu pārnest uz Latviju – šobrīd atsevišķi darbi jāveic Krievijā, jo tur ir nepieciešamie speciālisti, taču tas sadārdzina procesu. Šajā laikā arī būtu jāpieņem četri darbinieki – vismaz divi automehāniķi, krāsotājs un autoelektriķis,'' tā G.Mezītis.

Izmantotie resursi:
nra.lv

  +1 [+] [-]

, 2010-11-25 20:32, pirms 13 gadiem
vai tad ieprieks nebija minets, ka Gulbene?

  +4 [+] [-]

, 2010-11-25 20:37, pirms 13 gadiem
Malači...Lai d;zekiem veisac...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-25 20:59, pirms 13 gadiem
man liekas, ka Gulbenee

  +1 [+] [-]

, 2010-11-25 21:12, pirms 13 gadiem
Uzņēmuma nosaukums: Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "MEGA REM SPORT"

Adrese: Gulbenes nov., Gulbene, Ābeļu iela 8, Latvija

nu vismaz firma točna Gulbenē reģistrēta.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-25 21:16, pirms 13 gadiem

     [+] [-]

, 2010-11-25 21:20, pirms 13 gadiem
saadu pashu raxtu izlasiiju apmeram pirms 2nedeljam Neatkarīgajā rīta avīzē!! ;
sis skaistais zigulitis bija pat 1lpp uz vaaka

     [+] [-]

, 2010-11-25 22:07, pirms 13 gadiem
Protams, ka Gulbenē ražos, te jau runa par to Valmieras inkubatoru vienīgi. Megarems tak atrodas Gulbenē!

  -1 [+] [-]

, 2010-11-25 23:35, pirms 13 gadiem
reddots rakstīja: Uzņēmuma nosaukums: Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "MEGA REM SPORT"

Adrese: Gulbenes nov., Gulbene, Ābeļu iela 8, Latvija

nu vismaz firma točna Gulbenē reģistrēta.
Firmu vari reģistrēt kaut uz mēness, bet galvenais, kur ir faktiskā adrese un rūpnīca!