Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kristofersons uzvar Sardīnijā, Lēbs izstājas un sabojā izredzes uz titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristofersons uzvar Sardīnijā, Lēbs izstājas un sabojā izredzes uz titulu
Johans Kristofersons. Foto: Motorsport.com

Elektrisko rallijreida mašīnu čempionātā "Extreme E" šajās brīvdienās aizvadīts posms Sardīnijā, kas noslēdzās ar "Rosberg X Racing" komandas uzvaru. Mollija Teilore un Johans Kristofersons tagad krietni pietuvojušies titulam.

Kristofersonam un Teilorei izdevies uzvarēt jau trešo reizi aizvadīto četru posmu laikā, savukārt viņu kopvērtējuma tuvākajiem sekotājiem Sebastjēnam Lēbam un Kristīnai Gutjeresai, kuri pārstāv “Team X44” vienību, šoreiz radās problēmas ar mašīnu, tāpat kā “Chip Ganassi Racing” braucējiem Kailam Ledukam un Sārai Praisai, kuri bija tuvu uzvarai.

Sardīnijas posma finālā par līderi bija kļuvis Leduks, kuram izdevās attālināties no Lēba, kurš pēc tam zaudēja ātrumu plīsušas riepas dēļ. Vēlāk Lēba mašīnai radās problēmas arī ar stūres iekārtu. Leduks bija iekrājis jau 45 sekunžu pārsvaru, kad viņa vietā sēdās Praisa. Jau Leduks bija pamanījis trokšņus no piekares, un galu galā Praisa saskārās ar tehniskām problēmām, kas liedza “Chip Ganassi Racing” tikt pie pirmās uzvaras.

Vadību pārņēma Teilore, kas pilotu maiņas laikā sēdās Kristofersona vietā, un finišēja pirmā. Otrajā vietā, zaudējot 24 sekundes, ierindojās Matiass Ekstroms un 2001. gada Dakaras rallija uzvarētāja Juta Klainšmite, kuri pārstāv “Abt Cupra” komandu. Par spīti tam, ka neizdevās sasniegt finišu, trešajā vietā tika klasificēti Kevins Hansens un Mikaela Āhlina-Kotulinska no “JBXE”.

“Extreme E” seriālā atlicis vairs tikai viens posms, kas 18. un 19. decembrī notiks Apvienotajā Karalistē, Dorsetas grāfistē. “Rosberg X Racing” komandai pirms tā ir jau 16 punktu pārsvars pār “Team X44”.

Sardīnijas fināla rezultāti:

VietaPilotiKomandaRezultāts
1.Johans Kristofersons/Mollija TeiloreRosberg X Racing11:42.963
2.Matiass Ekstroms/Jutta KlainšmiteAbt Cupra XE+24.588
3.Kevins Hansens/Mikaela Āhlina-KotulinskaJBXE+1 aplis
4.Kails Leduks/Sāra PraisaSegi TV Chip Ganassi Racing+1 aplis
5.Sebastjēns Lēbs/Kristina GutjeresaTeam X44+2 apļi

Sezonas kopvērtējums:

VietaPilotiKomandaPunkti
1.Johans Kristofersons/Mollija TeiloreRosberg X Racing129
2.Sebastjēns Lēbs/Kristina GutjeresaTeam X44113
3.Timijs Hansens/Keitija MuningsaAndretti United Extreme E93
4.Kevins Hansens/Mikaela Āhlina-KotulinskaJBXE92
5.Matiass Ekstroms/Jutta KlainšmiteAbt Cupra XE83

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati