Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Priekulē turpināsies Folkreisa Vasaras kauss, Vilkičos Latvijas-Lietuvas rallijkros

Juris Grīns
Juris Grīns

Priekulē turpināsies Folkreisa Vasaras kauss, Vilkičos Latvijas-Lietuvas rallijkros
Foto: Reinisfoto.net

Pēc Jāņiem Latvijas krosa sezona turpinās – sestdien Priekulē Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas kausa ceturtais posms, bet svētdien Lietuvas Vilkičos turpināsies arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts. Latvieši startēs arī citās sacensībās.

SESTDIEN UZ PRIEKULI

Sestdien Priekulē, trasē ar šajā gadījumā zīmīgo nosaukumu – Līgo – norisināsies Folkreisa un Krosa komisijas kausa vasaras sezonas ceturtais posms. Sacīkste iezīmē sezonas vidu – līdz Priekules cīņām aizvadīti trīs posmi, arī pēc Priekules sacīkstes trīs sacensības. Jau iepriekš rakstījām, ka pirmie Folkreisa sezonas posmi varbūt uzrāda aptuvenas līderu grupas katrā ieskaitē, tomēr reti kurš kopvērtējums šobrīd liek ar pārliecību teikt, ka zinām sezonas uzvarētājus. Priekules posmam būs svarīga loma, jo labi līdzšinējo līderu rezultāti var iezīmēt kopvērtējumu uzvaru dalīšanas gaitu.

Priekules cīņām pašlaik norit pieteikšanās procesa pēdējās dienas. Tā kā iepriekšējais posms Vecpilī bija salīdzinoši nesen, sportisti, kuri būs tikuši līdz sestdienas cīņai, jau būs sumināmi par apņēmību!

PAGARINĀJUMS LĪDZ VILKIČIEM

Līdzjutējiem šī var izvērsties par interesantu nedēļas nogali, jo ģeogrāfiski Priekule un Vilkiči ir vienā reģionā. Noskatoties Folkreisa posmu jau sestdienas vakarā iespējams pārcelties uz Vilkičiem, lai svētdien vērotu trešo no sešiem Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta posmiem. Arī nacionālajam rallijkrosam sezona līdz ar šo sacīksti būs nonākusi vidus daļā, pēc kuras katrs iegūtais un zaudētais kopvērtējuma punkts šķitīs ar lielāku vērtību.

Uz tā saukto tālo posmu neaizbrauc pa kādam Latvijas braucējam, toties startam gatavojas vairāk līdz Latvijai ikdienā neatbraukušie lietuvieši. No 20 abu Yaris klašu braucējiem, piemēram, astoņi pieteikumi šobrīd ir tieši no lietuviešiem – gandrīz puse.

ĀRVALSTU CĪŅAS

Ja sacīksti Lietuvā varam uzskatīt par mūsu nacionālo posmu, tad nedēļas nogalē paredzētas vēl dažas sacensības, kurās, iespējams, uz starta stāsies Latvijas braucēji. Vācijā, Zēlovas trasē turpināsies Eiropas autokrosa čempionāta posms. Pēc lieliskiem rezultātiem Baltijas posmos Mūsā un Vilkičos uz Vāciju pieteicies SuperBuggy klases braucējs Ervins Grencis, tāpat arī dažādas sekmes piedzīvojušais šīs klases braucējs Māris Līcis. Buggy 1600 klasē startam gatavojas Andris Kuļikovskis, kurš Vilkičos sasniedza finālu. Par spīti smagajiem pirmajiem soļiem Mūsā un Vilkičos JuniorBuggy klasē pieteikusies arī Monta Henilāne.

Nedēļas nogalē Zviedrijā norisināsies arī Rally X seriāla piektais un sestais posms. Seriālā līdz šim labus rezultātus CrossCar klasē demonstrē Ronalds Baldiņš, kurš pašlaik savā ieskaitē atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Tikmēr Igaunijā, Misso trasē paredzēts Igaunijas smago auto krosa čempionāta posms, kurā, tradicionāli, vajadzētu startēt arī Latvijas sportistiem.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv