Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks izstājas dramatiskajā Safari rallijā, Rovanpera tuvojas uzvarai

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks izstājas dramatiskajā Safari rallijā, Rovanpera tuvojas uzvarai
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

"Toyota" pilots Kalle Rovanpera aukstasinīgi noturējies līderpozīcijā un palielinājis pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Safari rallija kopvērtējumā. Pasaules rallija čempionāta 12. posmā arī šodienas ātrumposmos tika piedzīvotas daudzas neveiksmes un dramatiski pavērsieni, bet no sacensībām izstājās Ots Tanaks, Tjerī Noivils un Gass Grīnsmits.

Šīs dienas laikā sportisti veica sešus ātrumposmus, kas atkal izrādījās sarežģīti – ceļi daudzviet bija ar dziļām risēm, bija arī jāuzmanās no akmeņiem, bet pēcpusdienā veiktajā 12. dopā dažbrīd esot bijusi ļoti slikta saķere, pēc pilotu vārdiem, it kā būtu jābrauc pa ledu.

Neskatoties uz visu, lielisks atkal bija čempionāta līderis Rovanpera, arvien vairāk pierādot sevi kā neapšaubāmu pretendentu uz WRC titulu. Pēc pirmajiem trim sestdienas ātrumposmiem somu pilots atradās 19 sekundes priekšā komandas biedram Elfinam Evansam, kurš bija pacēlies uz otro vietu, bet dienas izskaņā bija attālinājies jau līdz 40 sekundēm. Trešais pašlaik ir Takamoto Katsuta, bet “Toyota” nometne tagad ieņem pirmās četras pozīcijas.

Pēc dienas priekšpēdējā ātrumposma Katsutam priekšā bija nonācis Tjerī Noivils, bet noslēdzošajā dopā “Hyundai” braucējs avarēja. Izstāšanos šajā dienā piedzīvoja arī viņa komandas biedrs Ots Tanaks. Igaunis pēc piektdienas notikumiem ieņēma ceturto vietu un turējās šajā pozīcijā, taču desmitajā ātrumposmā apstājās pusass defekta dēļ. Līdz ar to Sardīnijas rallijā izcīnītajai uzvarai atkal sekojusi neveiksme.

Uz ceturto vietu pēc šiem notikumiem pakāpies Sebastjēns Ožjē. Piektdien viņš bija līderis, pirms dienas izskaņā bija spiests mainīt riepu un atkrita uz sesto vietu. Noivils, neskatoties uz izstāšanos un automātiski pieskaitītajām desmit minūtēm pie rezultāta, rallija kopvērtējumā ir piektais. Savukārt, par spīti tehniskām problēmām, kā dēļ pēdējā šodienas ātrumposmā tika pazaudētas vairākas minūtes, sesto vietu ieņem Olivers Solbergs

Pēc vakardienas neveiksmēm trasē atgriezās Gass Grīnsmits, taču jau dienas pirmajā, kopumā astotajā ātrumposmā tika piedzīvota avārija. “M-Sport” ekipāžas auto apgāzās uz sāniem, drīz vien notikuma vietā bija trases darbinieki, taču neviens nesteidza palīdzēt. Sportistiem pašiem nācās ar kājām izsist priekšējo stiklu un izkļūt ārā, bet pilots pēc tam kritizēja rallija personālu par bezdarbību.

Slikti klājās arī Grīnsmita komandas biedriem. Adrijēnam Furmo diena sākās ar nepieciešamību sacīkšu laikā mainīt riepu, bet drīz pēc tam arī viņu mašīnai salūza piekare. Sebastjēns Lēbs pēdējā ātrumposmā pārsita riepu un sabojāja piekari, pēdējos 15 kilometrus veicot lēni un zaudējot laiku. Jāatgādina, ka piektdien izstāšanos bija piedzīvojušas visas šīs trīs ekipāžas.

“WRC2 Open” klasē ceļu pretī uzvarai turpina Kajetans Kajetanovičs.

Kenijā notiekošajās sacīkstēs svētdien jāveic vēl pēdējie seši ātrumposmi.

Safari rallija rezultāti pēc SS13:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally12:52:39.7
2.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+40.3
3.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+1:15.6
4.Sebastjēns OžjēToyota GR Yaris Rally1+2:38.3
5.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+10:59.3
6.Olivers SolbergsHyundai i20 N Rally1+12:19.1
7.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+18:56.1
8.Džourdans SerderidissFord Puma Rally1+25:45.6
9.Kajetans KajetanovičsŠkoda Fabia Rally2 evo+27:34.7
10.Sebastjēns LēbsFord Puma Rally1+33:01.0

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati