Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC pilotu soda ar diskvalifikāciju uz sešiem mēnešiem

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC pilotu soda ar diskvalifikāciju uz sešiem mēnešiem
Ole Kristians Veibijs. Foto: dirtfish.com

Pasaules rallija čempionāta (WRC) pilotam Olem Kristianam Veibijam Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) piešķīrusi diskvalifikāciju uz sešiem mēnešiem par "Covid-19" sakarā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Šis sods būs spēkā līdz 23. novembrim, kas ir datums jau pēc Japānā plānotā pasaules čempionāta finālposma, līdz ar to skaidrs, ka “Hyundai Motorsport” rūpnīcas sportists atlikušo sezonas daļu būs spiests izlaist. Viņa stūrmanim Jonasam Andersonam noteikts mazāks, trīs mēnešu aizliegums startēt sacīkstēs.

WRC2 klasē startējošajam Veibijam pagājušās nedēļas ceturtdienā tika atklāts “Covid-19” vīruss, un tādēļ nācās atsaukt dalību Portugāles rallijā. Pirms tam viņš “Targa Florio” rallija laikā bija kontaktējies ar WRC2 kopvērtējuma līderi Andreasu Mikelsenu, kuram “Covid-19” konstatēja jau pirmdien, un arī viņš Portugāles posmā piedalīties nedrīkstēja. Tā kā Veibijs par šo faktu neinformēja un arī neievēroja desmit dienu karantīnu, uzreiz aizbraucot uz Spāniju, viņam piespriests sods.

Pats 24 gadus vecais Veibijs skaidro, ka pirms pozitīvā testa pārbaudījies vairākkārt un iepriekš veiktās analīzes “Covid-19” klātbūtni nav uzrādījušas. Viņš esot balstījies uz labo gribu un sev pieejamo informāciju, kā rezultātā nav informējis par tikšanos ar Mikelsenu, ko gan arī neesot slēpis.

Tikmēr stūrmanim Andersonam sods ticis par karantīnas neievērošanu un došanos no Spānijas uz Portugāli.

Savā karjerā Veibijs guvis divas uzvaras WRC2 posmos, trīs uzvaras viņam WRC3 kategorijā un vēl divas JWRC kategorijā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati