Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gronholms varētu atgriezties WRC rallijā

Gronholms varētu atgriezties WRC rallijā
Markuss Gronholms un Peters Solbergs pirms Portugāles rallija starta
Foto: AFP/Scanpix

Pastāv iespēja, ka nākamajā sezonā WRC rallijā varētu atgriezties divkārtējais pasaules rallija čempions Markuss Gronholms, kurš, kā zināms, šobrīd ir pametis profesionālā rallija gaitas.

Pēc 2007. gada sezonas Gronholms pameta WRC ralliju. Lai arī sportists paziņoja, ka vairs nebrauks WRC rallijā, gluži tik vienkārši pamest ralliju nav iespējams, jo ik pa laikam somu sportists aizvadīja testu braucienus, ka arī piedalījās Portugāles un Zviedrijas WRC rallijos.

Jau drīzumā par atgriešanos WRC rallijā gatavojas paziņot britu kompānija ''Prodrive", kas ļoti ilgus gadus sadarbojās ar japāņu autoražotāju ''Subaru". Ja domāsiet, ka ''Subaru'' atgriežas, tad veltīgi, jo šoreiz ''Prodrive" nolēmis sadarboties ar Mini", kas 2011. gadā plāno startēt WRC rallijā. Jāatzīmē, ka šis ''Mini'' spēkrats tiktu apgādāts ar ''BMW'' 1,6 litru turbo motoru. Lai arī vēl nekas oficiāli nav paziņots, jau šobrīd tiek meklēti potenciālie ''Mini World Rally" komandas piloti.

Visticamāk, ka viens no pilotiem būs norvēģis Mads Ostbergs, bet otrs pilots varētu būt Gronholms. Runā, ka pirmos četrus posmus šī komanda varētu izlaist, bet, sākot ar Sardīnijas ralliju, tā varētu sākt jauno sezonu. Komanda jau drīzumā plāno uzsākt testus un, kā atzīst viens no komandas vadītājiem, līdz ko testi sāksies, tie norisināsies nepārtraukti.

Atgādināsim, ka šobrīd WRC rallijā brauc tikai divas rūpnīcas komandas, bet citām vienībām šajā brīdī ir ļoti grūti, vai pat neiespējami nokļūt starp vadošajiem un cīnīties par visaugstākajām vietām. Tāpēc arī FIA nolēma mainīt noteikumus, kas pavērtu iespējas arī citiem.

''Es būtu ieinteresēts atgriezties WRC," iesāk divkārtējais pasaules čempions. ''Es noteikti par to padomātu. Visu sezonu man būtu grūti aizvadīt, taču būtu ar mieru aizvadīt dažus testus, kā arī piedalīties dažos rallijos."

Arī bijušais Gronholma ''Ford'' komandas vadītājs atzīst, ka somu pilota pieredze ļoti noderētu ''Mini'' komandai. ''Gronholms vienmēr būs laipni aicināts atgriezties. Būtu lieliski, ja viņš šajā brīdī palīdzētu ''Mini". Domāju, ka viņš nākamgad varētu piedalīties testos un kādos sešos posmos.''

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2010-07-23 20:37, pirms 14 gadiem
Žēl, ka Subaru neatgriežas es to tik gaidu
Jāskatās, ko Mini parādīs
Ceru, ka Gronholms atgriezīsies. Patika šis braucējs