Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica varētu atgriezties pasaules rallija čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kubica varētu atgriezties pasaules rallija čempionātā
Roberts Kubica

Bijušais F1 pilots un šī brīža DTM braucējs Roberts Kubica nākamsezon varētu atgriezties pasaules rallija čempionātā (WRC), ziņo portāls thecheckeredflag.co.uk.

Poļu braucējs, kurš šogad bez startiem DTM ir arī F1 "Alfa Romeo" komandas rezerves pilots, no 2013.gada līdz 2016.gadam jau startēja WRC čempionātā, kur labākais rezultāts tika sasniegts 2013.gada Vācijas WRC posmā (5.vieta).

Šobrīd izskan runas, ka Kubica kopā ar trīskārtējo ERČ čempionu Kajetanu Kajetanoviču varētu apvienoties un 2021.gada sezonā startēt vienā WRC komandā. Līdz šim Kajetanoviča startus rallijā atbalstīja Polijas naftas kompānija Lotus, bet Kubicu atbalstīja cits naftas gigants PKN Orlen. Taču šobrīd Polijas naftas kompānijas PKN Orlen ir iegādājusies Lotos.

Šim naftas uzņēmumam ir interese par autosportu un jo īpaši par ralliju, tāpēc Polijā tiek runāts par iespējamo WRC komandu, kuru varētu dibināt šis naftas uzņēmums.

Šobrīd nav zināms, ar kādām mašīnām abi braucēji varētu startēt, taču poļu plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka šobrīd notiek sarunas gan ar Toyota, gan Hyundai komandām, taču pagaidām par ierobežotu programmu 2021. gadā.