Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Rovanpera startēs slavenajā Moncas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempions Rovanpera startēs slavenajā Moncas rallijā
Kalle Rovanpera
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

16 gadus vecais Kalle Rovanpera, kurš šogad pārsteidza ar uzvaru Latvijas rallija čempionātā, nākamnedēļ gatavojas piedalīties Moncas rallijā, kur allaž startē dažādas motoru sporta slavenības.

Rovanpera šogad aizvadīja pirmo sezonu ar R5 klases auto, spēja uzveikt pieredzējušo Jāni Vorobjovu un uzvarēt Latvijas rallija čempionāta LRC1 grupas kopvērtējumā.

Kā zināms, bijušā WRC pilota Harija Rovanperas dēls tieši Latvijā sācis rallija pilota karjeru un nav noslēpums, ka viņa mērķis ir dažu gadu laikā startēt pasaules čempionātā.

Tomēr Latvijā nav lielu iespēju gūt pieredzi braukšanā pa asfaltu, tāpēc nepieciešams doties uz rallijiem citās zemēs. "Monza Rally Show" būs lieliska iespēja papildināt savu pieredzes bagāžu asfalta ceļos, jo ātrumposmi šajā rallijā notiks leģendārās Moncas F1 trases teritorijā. Tāpat Rovanpera varēs pacīnīties starptautiskā konkurencē.

"Monza Rally Show" rallija sacīkstes, kas ik gadu notiek sezonas beigās, šoreiz risināsies no 1. līdz 4. decembrim. Kopumā sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 178 kilometri.

Moncas rallijā var piedalīties ar visdažādākā veida automašīnām, sākot no vēsturiskajiem spēkratiem un beidzot ar R5 vai WRC klasi.

Četras reizes par Moncas rallija uzvarētāju kļuvis leģendārais MotoGP motošosejas braucējs Valentino Rosi, tāpat pa reizei uzvaras guvuši deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs un bijušais F1 pilots Roberts Kubica.

Izmantotie resursi:
4rati.lv