Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC sacīkstēs būs atļautas vecās mašīnas ar samazinātu jaudu

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC sacīkstēs būs atļautas vecās mašīnas ar samazinātu jaudu
Foto: Hyundai Motorsport

Lai gan no nākamās pasaules rallija čempionāta sezonas ražotāju komandas startēs ar jaunajām "Rally1" hibrīda automašīnām, noteikumi paredz, ka joprojām trasē drīkstēs doties arī ar tagadējās paaudzes WRC klases spēkratiem, taču tiem tiks samazināta atļautā jauda.

“Toyota”, “Hyundai”, kā arī “M-Sport Ford” komandas 2022. gada sezonu uzsāks ar mašīnām, kas šobrīd tiek aktīvi testētas. Lai gan sākotnēji bija domāts, ka līdz ar to trasē vairs neredzēsim šī brīža WRC mašīnas, kas līdzjutējus priecē kopš 2017. gada, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) tomēr lēmusi tās neaizliegt arī nākamajā sezonā.

Lai būtu droši, ka vecie WRC auto nevarēs pārspēt “Rally1” automašīnas, to jauda tiks samazināta par aptuveni 30 zirgspēkiem. Šobrīd neviena no trim komandām negatavojas turpināt izmantot šīs WRC mašīnas, taču zināms, ka ar tām pasaules čempionāta posmos startēt interesi izrādījuši privātie sportisti un amatieri, kuriem šādi auto ir īpašumā.

“Šīs mašīnas nākamgad būs atļautas pasaules čempionāta posmos, bet ražotāju komandas par to nav izrādījušas īpašu interesi,” intervijā portālam “Motorsport.com” stāsta FIA rallija departamenta pārstāvis. “Prioritāte ir atbalstīt privātos braucējus un amatierus, kuriem jau pieder šādas mašīnas un, kuri grib startēt WRC posmos. Vienīgās izmaiņas būs turbīnas ierobežotājā, kas no 36mm jāsamazina līdz 33.7mm, un, pēc aprēķiniem, tā būtu jaudas samazināšana par 30 zirgspēkiem.”

Novembrī notiekošais pasaules rallija čempionāta sezonas noslēdzošais posms “Rally Monza” būs pēdējais, kur cīņa par uzvaru notiks ar tagadējās paaudzes WRC spēkratiem.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati