Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes WRC rallija pirmajā dienā ātrākie abi "Citroen" piloti

Jaunzēlandes WRC rallija pirmajā dienā ātrākie abi "Citroen" piloti
Rallija līderis Sebastjans Lēbs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Jaunzēlandes WRC rallija pirmās dienas vadībā atrodas ''Citroen'' braucējs Sebastjans Lēbs, kuram četras sekundes zaudē komandas biedrs Miko Hirvonens.

Šonakt pēc Latvijas laika startēja septītais WRC rallija posms, kurš notiek tālajā Jaunzēlandē. Pēdējo reizi rallijs te norisinājās 2010. gadā, kad uzvaru svinēja Jari Mati Latvala.

Šī gada rallijam pieteicās 41 ekipāža, kurām trīs dienās jāveic 393 kilometri. Pirmajā dienā, kas ir garākā visā rallijā (188,96 kilometri), ātrākie bija abi ''Citroen'' braucēji – Sebastjans Lēbs (vadību pārņēma tikai pēdējā ātrumposmā) un Miko Hirvonens, kurš ātrāko laiku uzrādīja divos no astoņiem posmiem. Trešais šobrīd pēc pirmās dienas ir Jevgēņijs Novikovs.

Gaužām neveiksmīgi šis rallijs iesākās Peteram Solbergam, kurš šo ralliju pēc komandas ieteikuma nolēma iesākt ar cietajām riepām. Izrādās, ka tā bija kļūda, jo konkurenti, kuriem bija mīkstā sastāva riepas, bija par sekundi uz kilometru ātrāki par Solbergu.

Ilgu laiku trešajā vietā turējās Jari Mati Latvala, taču septītajā ātrumposmā sportists pieļāva kļūdu un izlidoja no trases. Tas sportistam maksāja vairāk par četrām minūtēm un atkrišanu uz devīto vietu.

Šonakt rallijs turpināsies, kad sportistiem būs jāveic nākamie septiņi ātrumposmi.

Jaunzēlandes rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroen DS3 WRC2:07:35.0
2.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+4.0
3.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+1:31.0
4.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+1:39.3
5.O.TanaksFord Fiesta RS WRC+1:47.0
6.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+2:18.0
7.D.SordoMini WRC+2:34.3
8.A.AraužoMini WRC+4:36.9
9.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+4:56.1
10.K.BloksFord Fiesta RS WRC+6:25.3