Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arī WRC veterāns Sordo pievēršas rallijreidam

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī WRC veterāns Sordo pievēršas rallijreidam
Danijs Sordo. Foto: wrc.com

Sekojot vairāku citu panākumus guvušu pasaules rallija čempionāta braucēju piemēram, arī Danijs Sordo nolēmis pievērsties rallijreidam un aizvadīs pirmās sacensības šajā autosporta kategorijā.

Sordo ir pieteicis dalību “Qatar International Baja”, kas būs Pasaules kausa izcīņas posms. Spānis startēs Nāsiram El-Atijam piederošajā komandā “Nasser Racing” ar T3 klases “Can-Am Maverick” bagiju. Viņa komandas biedrs būs Kriss Mīke, kurš rallijreidā braucis jau iepriekš.

Kataras starptautiskajā bajā ar laika ieskaiti būs jāveic 457 kilometru distance, kas būs sadalīta divos apļos. Braukšana notiks gan pa grants segumu, gan bezceļiem. Kāpas sastādīs apmēram 15% no veicamās distances, un apstākļi tajās būšot līdzīgi kā Dakaras rallijā. Sacīkstes risināsies no 24. līdz 26. martam.

Tāpat kā Sordo, arī Mīke un El-Atija, kurš arī startēs šajās sacīkstēs, bet brauks ar T1 klases “Toyota GR DKR Hilux”, iepriekš startējuši pasaules rallija čempionātā. Tāpat no kādreizējiem WRC pilotiem šobrīd uz rallijreidu pārgājuši Sebastjēns Lēbs, Karloss Sainss un Miko Hirvonens. Viņi gan Katarā nebūs uz starta. Automobiļu kategorijā brauks 28 ekipāžas, 29 dalībnieki startēs motociklu ieskaitē.

Ar aizvadītām 177 sacīkstēm Sordo ir viens no visu laiku pieredzējušākajiem WRC pilotiem. Savā karjerā viņš pārstāvējis “Citroen”, “Mini”, “Ford”, kā arī “Hyundai” rūpnīcu komandas. Guvis trīds uzvaras, bijis ātrākais 214 ātrumposmos un 51 reizi kāpis uz pjedestāla. 2008. un 2009. gadā “Citroen” sastāvā izcīnījis trešo vietu čempionātā. Daļēji karjeru tradicionālajā rallijā viņš turpina joprojām, jo paredzēts, ka šogad aizvadīs vairākus pasaules čempionāta posmus pie “Hyundai i20 N Rally1” auto stūres, no kurām būs maijā gaidāmais Portugāles rallijs.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati