Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2'' aizvadīs pilnu ERČ sezonu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Francis ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2'' aizvadīs pilnu ERČ sezonu
Sesks/Francis. Foto: Raimonds Volonts

Liepājnieks Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šosezon aizvadīs pilnu Eiropas rallija čempionāta sezonu, startējot ar jaunāko ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu.

MRF Tyres komanda ir apstiprinājusi savu jaunāko pilotu šā gada FIA Eiropas rallija čempionātam (ERČ), un Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šosezon aizvadīs pilnu ERČ sezonu, startējot ar jaunāko ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu. Šo automašīnu ekipāžai sagatavos ''Sports Racing Technologies'' komanda.

"Pirms dažām nedēļām mums bija plāns no A līdz C un tad D," smejoties stāsta Mārtiņš Sesks. "Tagad viss ir sanācis kopā, un mēs varam plānu A pārvērst realitātē - tas ir, aizvadīt pilnu ERČ sezonu ar labāko komandu, labākajām riepām un labāko automašīnu.''

"Man ir prieks to darīt, un arī es jūtos ļoti optimistiski. Man šķiet, ka šī sezona var būt pagrieziena punkts, lai mēs patiešām parādītu sevi un to, ko spējam. Viss, ko varu teikt, ir tas, ka, manuprāt, mums ir labākā pakete, kāda man līdz šim ir bijusi manā braukšanas karjerā. Viss izskatās ļoti daudzsološi, taču es nevēlos pārāk daudz spekulēt. Protams, mēs darīsim visu, ko spējam, bet es arī nevēlos uz sevi izdarīt lieku spiedienu. Mēs sevi pierādīsim ātrumposmos. Tas būs mūsu šī gada ceļojums Eiropā - visos astoņos posmos ar ļoti ātru mašīnu," tā Sesks.

Savukārt ekipāžas stūrmanis Francis piebilda, ka "Tā nav pirmā sezona, kad brauksim tik daudz. Satraukums, protams, ir liels, jo īpaši par Liepāju. Taču esam parādījuši, ko mēs tur varam braukt ātri, tāpēc lielākā daļa no mums gaidīs to pašu rezultātu vai vēl labāku. Arī asfalta segums mums ir mazāk pazīstams, bet darīsim visu, lai varētu cīnīties par augstākajām vietām."

Francis atzīmēja, ka viens no sarežģītākajiem posmiem gaidāmajā sezonā varētu būt Kanāriju salu rallijs. "Kanāriju salu rallijā nebūs viegli, jo tur pārbraucieni ir otrs rallijs. Ātrumposms nebeidzas ar finiša karogu, jo teorētiski tas turpinās arī pēc tam līdz nākamā startam. Galvenais neaizbraukt kaut kur nepareizi, jo liela daļa ceļu ved caur mazdārziņiem un mazām ieliņām."

Ar jauno automašīnu Sesks pirmo reizi startēs jau ceturtdien, kad aizvadīs testus, bet pirmais rallijs paredzēts nedēļas nogalē, rallijā Alūksne!

ERČ kalendārs:

Nr.DatumsRallijs
1.11. - 12.martsRally Serras de Fafe
2.05. - 06.maijsKanāriju salu rallijs
3.20. - 21.maijsPolijas rallijs
4.17. - 18.jūnijsTet Rally Liepāja
5.07.-08.jūlijsZviedrijas rallijs
6.29.-30.jūlijsRomas rallijs
7.19.-20.augustsČehijas rallijs
8.07.-08.oktobrisUngārijas rallijs

  -1 [+] [-]

, 2023-02-22 19:08, pirms 2 gadiem
Indusu finansējums? Kuri piloti vēl ir MRF Tyres komandā?

Būs interesanti pasekot līdzi Seskam.

P.S. Autors varētu pielikt arī ERČ kalendāru.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-22 19:48, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Indusu finansējums? Kuri piloti vēl ir MRF Tyres komandā?

Būs interesanti pasekot līdzi Seskam.

P.S. Autors varētu pielikt arī ERČ kalendāru.
Šobrīd zināms, ka Seska komandā brauks pagājušā gada ERČ čempions Larena
P.S. Kalendāru ieliku

  +1 [+] [-]

, 2023-02-22 21:57, pirms 2 gadiem
Cik šitāds vāģis izmaksā? Uzķūnēts sacikstēm?

     [+] [-]

, 2023-02-22 22:08, pirms 2 gadiem
Jācer, ka budžets pietiks vēl vienam auto, jo Sesks asfalta rallijos mēdz nokārtot kādu auto iznīcinošu avāriju.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-22 22:48, pirms 2 gadiem
galvenais neapmaldīties alūksnes mazdārziņos

     [+] [-]

, 2023-02-23 13:03, pirms 2 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Šobrīd zināms, ka Seska komandā brauks pagājušā gada ERČ čempions Larena
P.S. Kalendāru ieliku
Paldies. Un forši, ka bieži ir Seska komentāri.