Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils: "Pēc apmēram 30 metru liela kritiena mēs piezemējāmies uz jumta"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Noivils: "Pēc apmēram 30 metru liela kritiena mēs piezemējāmies uz jumta"
Tjerī Noivils testos. Foto: Julien Pixelrallye

Testos pie jaunā ''Hyundai i20 N Rally1'' stūres atgriezies beļģu rallija braucējs Tjerī Noivils, kurš decembra sākumā testos piedzīvoja smagu avāriju.

Decembra sākumā beļģu rallija braucējs Tjerī Noivils ar stūrmani testos Francijā piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras abi sportisti nonāca slimnīcā. Pēc pārbaudēm abi braucēji tika izrakstīti no slimnīcas. Avārija, kas notika Francijas Alpos, tobrīd iznīcināja komandas vienīgo sagatavoto šasiju, kas uz 10 dienām komandai lika pārtraukt testus.

Noivils portālam Dirtfish pastāstīja par šausminošo brīdi, kad viņš savos pirmajos testos ar pilnīgi jauno ''Hyundai i20 N Rally1'' piedzīvoja avāriju.

"Var redzēt, ka jaunais drošības karkass noteikti paveica savu darbu. Tas mūs pasargāja no traumām. Biju komandas darbnīcā, kur kopā ar inženieriem apskatījos automašīnu, un viņi arī teica, ka drošības karkass ir paveicis savu darbu,'' iesāk Tjerī Noivils.

"Man bija interesanti tuvāk aplūkot, kā šasija mūs pasargāja. Pēc avārijas mēs uzreiz varējām izkāpt no automašīnas. Mums nebija nekādu problēmu ar hibrīdu."

"Kad mēs nobraucām no ceļa, varēja redzēt, ka tur nav ne koku, ne grāvja. Nekā," turpina Noivils. "Tas bija apmēram 30 metru liels kritums.”

"Automašīna, tā teikt, ienira, un mēs zinājām, ka piezemēsimies lejā uz jumta. Pašā apakšā. Mēs krītot nekam netrāpījām, un vienkārši piezemējāmies uz jumta. Bija viens kritiens un viens trieciens. Vienkārši. Mēs nokritām pāri klintij un būtībā tās bija beigas. Mēs vispār nevēlāmies, mēs nokritām lejā un piezemējāmies uz jumta. Tā noteikti bija liela avārija."

Kamēr stūrmanis ārstē savainojumu, Noivils ar savas Gravel Crew ekipāžas stūrmani jau šajās dienās turpat Francijā turpina testus.

Noivils atgriežas testos:


Izmantotie resursi:
All rallying. One source.